StoryEditor
Dalmacijahit na facebooku

'Tračak svjetla u mrkloj tami': Počasni bleiburški vod tražio donaciju, gradonačelnica Supetra ih odbila uz lekciju iz povijesti

Piše JL
12. ožujka 2019. - 12:52

'Tračak svjetla u mrkloj tami', 'sada mi je dan ljepši' samo su neki od komentara na vijest koja je osvanula na Facebooku da je gradonačelnica Grada Supetra odbila molbu Počasnog bleiburškog voda za donacijom, piše Jutarnji.

Prva žena Supetra Ivana Marković u odgovoru se obraća predsjedniku Počasnog bleiburškog voda Vici Vukojeviću, predsjedniku Nadzornog odbora Vladimiru Šeksu i glasnogovorniku Boži Vukušiću u kojemu jasno i precizno odgovara zbog čega ne može udovoljiti njihovom opetovanom zahtjevu da razmotri donaciju za njihove projekte.

- Grad Supetar nije u mogućnosti odvojiti sredstva za Vaše projekte jer je već predvidio sredstva za proslavu 75 godina oslobođenja našeg otoka Brača od nacističke i fašističke okupacije, gdje su u četiri godine rata u borbi okupatora poginula 492 bračka borca, dok je 275 Bračanki i Bračana stradalo od fašističkog terora. U ratu je stradalo 110 djece dok ih je 118 ostalo bez jednog, a 8 bez oba roditelja. Proslavu ćemo održati u čast i prisjećanje svih onih koji su bili dio borbe velikog svjetskog pokreta za slobodu i dostojanstvo čovjeka - navodi su u odgovoru gradonačelnice.

 

 

 

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. rujan 2022 18:05