StoryEditor
DalmacijaSRPANJSKA KIŠA I ULTRA

Totalni prometni kolaps: Splitu je trenutno gotovo nemoguće prići!; Kolona automobila je praktički spojila Trogir i Makarsku, vozači nemoćno stoje u vozilima i ne miču...

Piše D.B., G.Z.
10. srpnja 2019. - 16:17
guzve_promet6-100719

Približavanje Ultre u kominaciji sa srpanjskim nevremenom koje je potjeralo turiste s plaža začepilo je sve cestovne prilaze Splitu. Kako doznajemo od vozača koji se javljaju u našu redakciju kolona automobila je opet uspjela ono što Hrvatske ceste ne uspijevaju godinama- spojiti Trogir i Omiš.

Grozne su gužve i na potezu od Makarske do Omiša, kolona je na naplatnim kućicima u Dugopolju, taksisti nam javljaju da je gotovo nemoguće pristupiti Zračnoj, ali i Trajektnoj luci Split. Čitatelji nam javljaju da na mjestu stoji 20 'Prometovih' autobusa, ne mogu ni naprijed ni natrag...

- Za dionicu koju prođem za deset minuta, sada mi treba više od sata. Kolona uopće ne miče- javlja nam taksist koji je krenuo pokupiti goste u Trajektnoj luci.

Gužve su se spojile od raskrižja u Kaštel Sućurcu kod Vatrogasnog doma do ulaza u Split na Pujankama, a iz smjera Omiša sve od Krila Jesenice do Mertojaka. Vidljivo je da je tijekom cijelog dana pojačan promet u  sa Zračne luke u Resniku prema gradu, ali i u suprotnom smjeru, što je dokaz da dolazi jako puno gostiju avionom.

To se osjeća i na javnom prijevozu jer autobusi na liniji broj 37 kasne i po pola sata, te na stanice bliže gradu dolaze popunjeni turistima. I linija broj 60, s obzirom na gužve iz Omiša, ne dolazi na vrijeme.

Ukratko, oboružajte se strpljenjem i ne vozite ako ne morate, jer pravih obilaznih smjerova, naročito od Trogira prema Splitu baš i nemate.

 

 

Izdvojeno

11. kolovoz 2020 15:23