StoryEditorOCM
Dalmacija'Di je Srbin?'

Torcida Brač uputila priopćenje, ozlijeđeni supetarski vatrogasac im poručio: Sramite se!

Piše PSD
11. lipnja 2019. - 12:57

U napadu po nacionalnoj osnovi koji se dogodio u Supetru na Braču ozlijeđen je, podsjetimo, i mladi lokalni vatrogasac Tomo Domančić jer je stao u obranu sezonaca, na koje je nasrnula grupa momaka uz riječi 'Di je Srbin?'...

Nakon divljačkog napada u Supetru, cijeli grad je zamuknuo, ali dok je ljudi kao što je Tomo, Hrvatska još nije propala; Gradonačelnica: Napali su i curu koja nema 50 kila. Ako ti 'junaci' pripadaju Torcidi, neka se Torcida oglasi!

Gradonačelnica Supetra zbog napada na sezonce povlači donaciju Torcida kupu: 'Grad ne može poticati sportska događanja čiji sudionici ili posjetitelji iskazuju mržnju'​

U napadu ozlijeđen i supetarski vatrogasac: 'Naš se Tomo suprotstavio grupi koja je cipelarila sezonce i na koncu završio u KBC-u. Neka se Torcida jasno očituje o incidentu, inače...'​

Taj dan se u Supetru održavao Torcida kup, a sumnja se da su upravo posjetitelji tog događaja sudjelovali u napadu. Zbog toga je gradonačelnica Ivana Marković uskratila novčanu i svaku drugu pomoć organizatorima Torcida kupa, na što je reagirala Torcida Brač, čije priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Ponukani izjavama lokalnih političara povodom nemile situacije koja se neki dan dogodila u Supetru oko 4. sata ujutro, osjećamo potrebu izvijestiti javnost da je takvo kolektiviziranje krivnje, prije bilo kakvog zakonitog utvrđivanja činjenica, usmjerene na Torcidu Brač nedopustivo i zlonamjerno, te isključivo usmjereno na prikupljanje jeftinih političkih bodova.

Naime, Torcide Brač je dana 08.06.2019. (subota) organizirala 6. izdanje malonogometnog turnira Torcida Brač Kup koji se odvio od 18:00 do 22:00 sati, bez ijednog incidenta, dok je karakter turnira, kao i svake godine do sada, bio humanitaran.

No, ono što se dogodilo u kasne noćne sate nakon turnira nije i ne može biti pod kontrolom Torcide Brač, niti mi kao organizacija možemo snositi sankcije za takva nedjela. Međutim, dijelu medija i javnosti, a poglavito lokalnim političarima na vlasti u Supetru, to nikako nije jasno, (a trebalo bi biti), pa primjenjuju metodu kolektivne krivnje uz najavu ”vječne zabrane” korištenja betonskog nogometnog igrališta i ukidanja novčane potpore Torcida Kupu, čime se stvara dojam da je taj turnir egzistirao na grbači gradskog proračuna, što nije istina.

Nepobitna činjenica je da je gradonačelnica Supetra tu, inače simboličnu financijsku potporu, ukinula još prije 2 godine, kao što nam je uskratila i dozvolu za izradu grafita posvećenog stradanju Vukovara u Domovinskom ratu.

Na kraju želimo istaknuti da je ovaj turnir prepoznatljiv upravo iz svog humanitarnog karaktera, a koji se sada želi zabraniti radi izoliranog incidenta, te da se cjeloukupni novac koji se stekao održavanjem turnira svake godine proslijedio u humanitarne svrhe, bilo da se radi o pomoći potrebitim ljudima s Brača ili ljudima iz drugih dijelova RH, obnovi vukovarskog vodotornja, poplavljenim područjima ili bivšim igračima Hajduka, stoga ne dozvoljavamo i odbijamo da se na takav način blati naša udruga i svi članovi Torcide Brač!’.

Priopćenje Torcide Brač komentirao je na Facebooku supetarski vatrogasac Tomo Domančić koji je ozlijeđen dok je stao u obranu napadnutih ljudi.

"Zašto niste mogli napisat da osuđujete napad. Jel to tako teško, a da ne napominjem da niste spomenuli da je ovaj što mi je nos polomio uhićen u vašim prostorijama... Sramite se", napisao je vatrogasac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 20:41