StoryEditorOCM

Svjetski majstori kuhinje u potrazi za ‘Biserom mora’

Piše PSD.
14. travnja 2011. - 01:08
U nazočnosti 250 kuhara i članova stručnog žirija iz 20 zemalja u kongresnoj dvorani „SVPETRVS hotela“ u srijedu navečer je svečano otvoren šesti Međunarodni kulinarski festival „Biser mora“  čiji domaćin je drugu godinu zaredom grad  Supetar .



Sudionike kulinarskog festivala, najprestižnijeg u mediteranskoj regiji, pozdravili su dožupan splitsko dalmatinski Visko Haladić, supetarski gradonačelnik Dinko Hržić, direktor supetarske hotelijerske kuće „Svpetrys hoteli“ Marion Duzich, direktor Turističke zajednice grada Supetra Ive Cvitanić te u ime organizatora Saveza kuhara mediteranskih i europskih regija  njegov predsjednik Miro Bogdanović.U prigodnom programu nastupio je supetarski tamburaški orkestar, ženska klapa „Pupe“, folklorna skupina „Cicilijona“ i članovi amaterskog kazališta „Bracera“.

Osim natjecateljskog dijela tijekom petodnevne manifestacije predstavit će se bosanka, makedonsku i turska kuhinja,a posjetitelji  će imati prilike kušati pastu sa tartufima.Posebna zanimljivost „Bisera mora 2011“ bit će izrada dva  kilometra njoka za Guinessovu knjigu rekorda. U izradu i pripremi njoka uključit će se građani i škole s Brača.

Natjecanje se odvija pod pokroviteljstvom predsjednika Republike i Ministarstva turizma, a u organizaciji Saveza kuhara mediteranskih i europskih regija  dok je domaćin skupa hotelijerska kuća „Svpetrvs hoteli“.


I. RADIĆ
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. lipanj 2024 01:13