StoryEditorOCM
Dalmacijazajednica žena hdz-a

Sve Katarine su za Danicu Baričević: 'Drage moje, budite snažne i prihvatite izazov'

4. veljače 2017. - 17:02

– Drage moje, budite snažne i prihvatite izazov. Ja sam, uz ovaj, već prihvatila još jedan, a to je kandidatura za gradonačelnicu Supetra. Hvala vam na potpori, jer to znači da smo dobro radile minule četiri godine, a i u ovom novom mandatu čeka nas puno posla – zahvalila je nova stara predsjednica Zajednice žena HDZ-a "Katarina Zrinski" Splitsko-dalmatinske županije Danica Baričević nakon što joj je jednoglasno potvrđena kandidatura za čelno mjesto ovog ženskog HDZ-ova ogranka.

Na izbornu skupštinu održanu u Splitu od 141 izaslanice pristigle su njih 102, koje nisu ni imale dvojbe o izboru – samo je trebalo potvrditi Danicu Baričević kao jedinu kandidatkinju za ovu funkciju.

A kako su se sve složile s izjavom Marije Čizmić, predsjednice splitskog ogranka "Katarine Zrinski", da je riječ o osobi uvijek spremnoj na izazov, plavi papirići s oznakom "za" u zrak su digle sve izaslanice, kao i za izbor 26 članica Županijskog odbora i 20 izaslanica za izborni sabor Zajednica žena HDZ-a "Katarina Zrinski".

– Moje Katarinke, ženama je teže u politici pa trebamo jedna drugoj dati podršku, a imamo je i od čelnika stranke Andreja Plenkovića, koji želi u upravnoj vlasti što više žena. Imali smo premijerku, imamo predsjednicu, premda kažu da je HDZ konzervativna stranka – istaknula je i Nada Murganić, ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike, ali i tajnica "Katarine Zrinski" na državnoj razini, dok je pripadnicama ljepšeg spola zahvalio i župan Zlatko Ževrnja.

– Nismo mi konzervativni, u županiji je 50 posto pročelnica, a bez vas i vašeg rada ne bi bilo ni naših pobjeda!

S istim ocjenama i komplimentima za rad damama se obratio i Petar Škorić, predsjednik HDZ-a Split i saborski zastupnik, dok je žene došao podržati još jedan saborski zastupnik, Blaženko Boban, čelnik solinskoga HDZ-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. lipanj 2024 00:08