StoryEditorOCM
Dalmacijavelika srca

Sustav je zakazao, ali narod se iskazao: donacije samo pristižu, ekipa iz Metkovića u Žrnovnicu donijela dvije tone voća

18. srpnja 2017. - 22:57
zalihe

Ispred DVD-a je tolika gužva od automobila koji pristižu iz svih smjerova s namirnicama.

- Splitski izviđači su donijeli svoje donacije, u pripravnosti su ako bude potrebno dodatno se angažirati. Imamo krevete, šatore, mjesta u našim klupskim prostorijama i dovoljno volontera da uskoče ako bude potrebno uz izviđački moto Budi pripravan - kazala nam je Lada Štefek, poznatu izviđačicu dok je donosila donacije u Žrnovnicu.

- Očekujem da se meni nešto, ne daj Boze, događa, da meni drugi ljudi pomognu, a ne da side na kavama i gledaju kako se mučim. Grozna sam se sinoć osjećala gledati to sve, iako sam na skroz drugom dijelu grada. Sestra mi tu živi i morala je s djecom otići u Split. Kako se osjećati u toj situaciji nego strasno- kazala nam je Alma Šarić koja je donijela vodu i higijenske potrepštine.

- Volonteri Crvenog kriza i njihov interventni tim mukotrpno rade od jučer. Prikupljaju pomoć građana u DVD-u Žrnovnica za podjelu vatrogasnim postrojbama na požarištima. Dokaz je to velikog srca građana iz Splita, Solina, Kastela, gotovo cijele županije, koji su se od samog početka vatrene stihije organizirali i počeli donositi vodu i hranu. Stvorila se zaliha koja je dovoljna za dva dana - rečeno nam iz je GD Crvenog kriza.

Predvečer je stigao i kamion iz Metkovića, tri prijatelja su organizirali akciju, sakupili dvije tone svakojakog voća i povrća - lubenica, dinje, pomidore, banane, kruške, jabuke, šljive .... Svega blada, putem su u Dugom Ratu i Podstrani ostavili dio u skladištima, ostatak donijeli u Žrnovnicu. Željeli su ostati anonimni, niti imena nisu rekli, jer to je bila akcija svih mještana Metkovića, koji su oni potakli i donijeli do Stožera u Žrnovnicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 07:46