StoryEditorOCM
Dalmacijaobjavili rezultat

Sunčani Hvar poslovao s dobiti od 95 milijuna kuna: najviše zarade, uz 20 posto više noćenja, od vjenčanja i poslovnih događanja

Piše PSD
26. veljače 2016. - 11:57
suncani_hvar_hvar-150115.JPG

Sunčani Hvar objavio je godišnje financijsko izvješće za 2015. godinu, koju je obilježio pozitivan završetak predstečajne nagodbe, te je uz ostvarene ukupne prihode od 226,9 milijuna HRK, odnosno više od 30% u odnosu na prethodnu godinu, Društvo potvrdilo povijesno najbolju, ali i najdužu turističku sezonu.

Nakon uspješnog završetka cjelokupne konsolidacije Društva, kojom je osigurana financijska stabilnost, godišnji rezultati i ostvarena dobit iz poslovanja u iznosu od 94,6 milijuna HRK, označavaju ulazak Društva u fazu profitabilnog poslovanja, čime su ostvareni preduvjeti za daljnji rast i razvoj.

Ukupni porast poslovnih prihoda za visokih 16 milijuna HRK većim djelom proizlazi iz porasta prihoda od smještaja, te porasta prihoda odjela hrane i pića, potaknutih intenziviranjem turističkih kretanja van perioda visoke sezone, odnosno stvaranjem dodatnih motiva dolazaka gostiju, te naprednim upravljanjem kanalima prodaje i uspješno utvrđenom politikom cijena.

Iako Društvo održava iznadprosječno visoke cijene smještaja, istovremeno je ostvario i značajan porast broja noćenja od 8%, koji je viši od prosječnog rasta broja noćenja unutar nacionalnog, regionalnog i lokalnog turističkog sektora. Takav rezultat potvrđuje osnažen tržišni položaj Društva i uspješno pozicioniranje na međunarodnom turističkom tržištu.

„Porastom broja vjenčanja i poslovnih događanja za više od 105 u protekloj godini, uz gotovo 20% porasta noćenja samo u periodima van visoke sezone, te najavu 4 međunarodne konferencije i 2 sportska festivala tijekom kojih su smještajni kapaciteti rasprodani, možemo potvrditi da se nama turizam ne dešava, već je rezultat promišljene strategije i kontinuiranih napora.“- kažu iz Sunčanog Hvara.

Perjanica smještajne ponude otoka Hvara, spa hotel Adriana, tako je u 2015. godini ostvarila 180 dana pune popunjenosti, odnosno 28 dana više nego prethodne godine, što je visoko iznadprosječan rezultat za otočke, primarno odmorišne destinacije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 16:10