StoryEditorOCM
Dalmacijaneočekivano priznanje predsjedniku studentskog zbora sveučilišta u splitu vidi popoviću

Student savjetuje župana Sanadera

Piše PSD.
7. veljače 2010. - 14:29

Trebalo je to biti još jedno protokolarno primanje u Županiji splitsko-dalmatinskoj, no protokol se neočekivano pretvorio u promociju, kada je župan Ante Sanader tijekom razgovora sa predstavnicima Hrvatskoga studentskog zbora objavio da Vide Popović, predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu, postaje županov savjetnik za studentsku populaciju.

Uslijedio je pljesak i čestitanje svih Vidinih kolega, predstavnika studenata hrvatskih sveučilišta okupljenih u Hrvatskom sveučilišnom zboru, koji su dvodnevni boravak u Splitu zaokružili sastankom u Županiji.

Zašto je za savjetnika odabrao predstavnika Splitskog sveučilišta, pojasnio jer župan Sanader.

- Do sada smo već pokazali koliko želimo ulagati u znanje, a predstavnik Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu osoba je koja će na najbolji način prenijeti želje i potrebe studenata prema nama u Županiji - kazao je Sanader. Savjetnička dužnost zatekla je i samog Popovića.

- Ugodno sam iznenađen i naravno da mi je čast što ću biti dio županova tima - kaže Vide Popović. Odmah je najavio i prve konkretne poteze:

Ulaganja u Tehnološki park

- Nadam se da ću već sljedeći tjedan okupiti predstavnike svih gradova i općina u županiji kako bih se upoznao sa stvarnim stanjem - najavljuje Vide Popović.

Zadovoljan je, kako kaže, dosadašnjim ulaganjem u visoko školstvo, a najviše mu se svidjela ideja o izgradnji Tehnološkog parka u kojemu će se zaposliti studenti tehničkih studija.

O Tehnološkom parku, ali i o ostalim ulaganjima u znanje bilo je riječi neposredno prije imenovanja savjetnika kada su dobrodošlicu predstavnicima studenata, osim župana Sanadera, zaželjeli još Petroslav Sapunar, predsjednik Županijske skupštine, te Luka Brčić, županov zamjenik.

- Dočekali smo vas u najjačem sastavu, čime vam želimo pokazati koliko ste nam značajni jer vaša mladost, snaga i znanje najbolja su jamstva za uspjeh. Mi ne želimo da odlazite iz zemlje nakon studija - kazao je Sanader.

Vide Popović pridružio se trojici županovih savjetnika, akademicima Nenadu Cambiju, Dinku Kovačiću i Davorinu Rudolfu, imenovanim u studenom prošle godine.

ojdana koharević

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. lipanj 2024 08:53