StoryEditorOCM

Strojevi za punjenje pepsi-cole sele u Kiseljak

Piše PSD.
15. listopada 2010. - 21:49

Iz nekadašnje punionice pepsi-cole “Amfora” demontiraju se posljednji strojevi za punjenje boca i prevoze u BiH. Postrojenje je kupio poduzetnik iz Kiseljaka, koji će u svojoj tvornici čija je registracija u tijeku, od 1. travnja započeti proizvodnju mineralne i prirodne vode.

Naime, Kiseljak je poznat po prirodnim izvorima kisele vode, kako je nazivaju. Tamo gdje je bila “Amfora” niknut će trgovački centar “Lidl”, za koji se čeka izdavanje lokacijske dozvole kako bi započela gradnja. Također, već je porušen dio hale bivše “Amforine” punionice.

Ni susjedna tvornica za preradu ulja “Olma” neće još dugo egzistirati na Dugišu, jer je tamo planirana izgradnja sportskog hotela visoke kategorije. Idejni projekt odavno je završen i također se čeka ishođenje papira za građenje. Vrše se pregovori o preseljenju “Olme” u poslovnu zonu pored Topića, za koji općina Baška Voda izrađuje UPU.

U produžetku sportskog centra i u sklopu gradske sportske dvorane na Dugišu niknut će novi sadržaji, sportski hotel i trgovački centri sa sadržajima važnim za grad, poput kinodvorana, kongresnih sala i parkirališta.

a. dragičević

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 18:29