StoryEditorOCM
Dalmacijatjedna prognoza

Stiže nam sve sunčanije vrijeme i bura

Piše Ojdana Koharević
8. ožujka 2016. - 12:28
riva_sunce8-020316

Nakon ciklona stiže nam predah, sve sunčanije vrijeme i bura. To bi otprilike u najkraćem bila tjedna prognoza vremena.

Utorak tako donosi izjenu sunčanih i oblačnih razdoblja, lokalno će biti kiše ili slabih grmljavinskih pljuskova, a malo snijega može biti u višem gorju. Vjetar okreće na buru, minimalne jutarnje temperature zraka u Zagori od 0 do 3 stupnja, uz obalu i na otocima od 3 do 9, najviše dnevne temperature od 9 do 14.

U srijedu djelomično sunčano, a naoblake će biti znatno manje u odnosu na prethodne dane. U većini krajeva suho, samo je ponegdje još ujutro moguć slab pljusak. Na sjevernom Jadranu će puhati umjerena bura, podno Velebita jaka s olujnim udarima, to znači da će prva marčana bura 'zakasniti' tek dva dana. Minimalne jutarnje temperature zraka u Zagori od 0 do 3, uz obalu i na otocima od 3 do 9, a najviše dnevne temperature bit će u porastu, većinom od 13 do 18 stupnjeva.

Četvrtak donosi djelomično sunčano vrijeme s promjenjivom naoblakom. Još samo na sjevernom Jadranu umjerena do jaka bura, u Dalmaciji slaba do umjerena bura i levant.

Petak će biti u znaku sunca, puhat će bura koja će na sjevernom Jadranu biti umjerena do jaka, podno Velebita i olujna.

Dobra je vijest što će dani vikenda biti u znaku sunca, tek malo više oblaka bit će u nedjelju, a temperature i do 15 stupnjeva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 07:18