StoryEditorOCM
Dalmacijavlak ignorirali lokalni političari

Sporom vožnjom stvorili gužvu na Jadranskoj magistrali: omiški gradonačelnik prosvjed pratio iz kafića

Piše PSD.
3. studenog 2012. - 14:04
Vlakić je bio pun do vrha, tražila se i karta više, no izuzev splitske dogradonačelnice Anđelke Visković i nekoliko usamljenih oporbenjaka iz redova splitskog HSLS-a, omiškog HSP-a dr. Ante Starčević i dugoratskih nezavisnjaka, političari su, premda uredno pozvani, prosvjednu vožnju izbjegli. Draže im je, kao recimo omiškom gradonačelniku Ivanu Škaričiću, bilo uz prvu subotnju kavu iz kafića pratiti kako turistički vlakić mili prema ušću Cetine, te tako demonstrira što zapravo svakoga ljeta proživljavaju vozači koji su osuđeni na putovanje dionicom Jadranske magistrale od Splita do Omiša.

- Nije nam jasno ponašanje saborskih zastupnika iz Dalmacije, kao i većine čelnika općina i gradova od Trogira do Omiša. Pozvali smo ih da nam se pridruže jer samo zajedničkim snagama, neovisno o stranačkoj pripadnosti, možemo natjerati vlast da preispita odluku o prestanku gradnje brze ceste Trogir - Split - Omiš, no oni su naš poziv ignorirali još jednom pokazujući kako im je borba za fotelje i dobre mirovine bitnija od borbe za bolji život građana koje predstavljaju - kazala je Marijana Puljak, predsjednica splitskog Gradskog kotara Žnjan i svojevrsna glasnogovornica građanske inicijative koja je, upućeni smo, tek počela s prosvjednim akcijama.

Prvi čin, podsjetimo, bilo je prikupljanje više od 2000 potpisa u peticiji kojom se traži nastavak gradnje brze ceste kako bi se rasteretila 'najprometnija prometnica u državi', a nakon 'jurnjave' vlakićem od Dugoga Rata do Omiša Puljak je najavila i znatno radikalnije akcije koje će, ustvrdila je, kulminirati pred iduću turističku sezonu.

- Javnost će o svemu na vrijeme biti obaviještena, a političarima samo poručujemo da razmisle hoće li nam se idući put pridružiti ili će, pak, i dalje šutke promatrati kako za prijeći pedeset kilometara od Trogira do Omiša ljeti treba i više od četiri sata - zaključila je Puljak, uz zahvalu omiškim policajcima što su prosvjed ne samo odobrili, nego i mirno ispratili.

Splitska dogradonačelnica Anđelka Visković znakovito je, pak, pohvalila rad građanskih inicijativa, rekavši kako je očito kako će u budućnosti političari trebati bliže s njima surađivati.



V. VUKOVIĆ
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. svibanj 2024 09:17