StoryEditorOCM

Spomenici NOB-a na udaru: Vidit ćemo ko je lud, zaklat ćemo...

Piše PSD.
27. studenog 2009. - 21:37

Spomen-obilježja palim borcima iz Drugog svjetskog rata u Klisu ponovno su se našla na meti vandala koji su ploče, koristeći sprej, prekrili kukastim križevima, velikim slovima “U” i uvredljivim porukama na račun predsjednika Stjepana Mesića.

- Vidit ćemo ko je lud. Zaklat ćemo pedofila... i gadnog Mesića - stoji na jedva čitljivoj ploči smještenoj uz prometnicu Solin – Klis, koja je nedavno očišćena od sličnih poruka. S obzirom na to da se huliganski čin ovaj put dogodio na više lokacija, Ćiro Ćaleta, donačelnik općine Klis, kazao nam je da sumnja da je riječ o organiziranim vandalima kojima će, nažalost, teško stati na kraj.

- Ploča uz prometnicu Solin - Klis nedavno je očišćena i brušena, jer je boja ušla u kamen. Prije nekoliko dana, od mještana smo dobili informaciju kako se slično dogodilo i ostalim spomenicima iz NOB-a. Čini se da je riječ o istom rukopisu. Sve smo prijavili policiji, a za sada nemamo nikakvih naznaka tko bi to mogao učiniti. Mislim da je riječ o organiziranim akcijama - kazao je donačelnik Ćaleta te dodao da će obići mjesta na kojima su uništeni spomenici te ploče ponovno očistiti.

S. Lapenda

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 19:31