Dalmacija Split županija

JOŠ SE NIŠTA NE ZNA

Zapečaćen restoran u kojem je navodno večerala talijanska obitelj; Može li se ova tragedija povezati s nedavnom zapljenom 62 kilograma pedoća 'bez papira' na Hvaru?

JOŠ SE NIŠTA NE ZNA

Navodno je talijanska obitelj, čiji je član preminuo na brodu iz za sada nepoznatih razloga preminuo, večerala u restoranu na hvarskoj rivi. Još je prerano reći može li ova tragedija povezati sa 62 kilograma pedoća koje su u petak inspektori zaplijenili u ugostiteljskom objektu na otoku i poslali na uništenje jer nisu postojali papiri o njihovom porijeklu.

- Od trenutka saznanja za tragični događaj osobno sam uključen. U ovom trenutku tri sanitarna inspektora postupaju. Restoranu u kojem su navodno imali obrok je zapečačen i sukladno nadležnostima postupamo.

Kada utvrdimo točne uzroke i činjenice obavijestit ću hrvatsku javnost o uzrocima ovog nemilog događaja", rekao je za N1 glavni državni inspektor Andrija Mikulić.

Stručnjaci ne vjeruju da je putnik s jedrenjaka kod Hvara preminuo zbog pokvarenih školjki: Reakcija organizma je bila suviše burna da bi se radilo o trovanju hranom

Novi detalji drame na brodu: do dolaska Hitne muškarac je već preminuo, helikopter dvoje djece u teškom stanju i dvoje odraslih prevezao u Split; Sumnja se na trovanje školjkama, inspektori su već na terenu

Na brodu kod Hvara pronađen mrtav muškarac, četiri osobe zbog lošeg zdravstvenog stanja prevezene u splitsku bolnicu; Otrovali se školjkama u restoranu?

Iako se u javnosti sumnja na trovanje hranom, pravi uzrok znat će se tek za nekoliko sati kad stignu rezultati nalaza sanitarne inspekcije i kad se obavi kompletan očevid. Kako neslužbeno doznajemo, na brodu su trenutno i Državni inspektorat Republike Hrvatske i DORH i policija koji nastoje utvrditi sve okolnosti.

Iz DIRH-a kažu da se još ništa ne može sa sigurnošću tvrditi te da je bitno ne širiti paniku:

- Danima su naši inspektori obavljali nadzor na Hvaru, a osim ovih 62 kilograma dagnji druga veća zapljena školjaka u zadnje vrijeme nije zabilježena. No, to uopće ne mora značiti da su sudionici tragedije jeli školjke kao ni da se radi o trovanju hranom. Hrvatska je sigurna zemlja - dodaju iz DIRH-a.

One su glavne zvijezde na Hvaru, njih se prati i snima, dojavljuje se njihovo kretanje: 'Bilo bi lipo da su se najavile ka šta se to vanka radi, a ne ovako da me u podne dižu iz kreveta'

Naslovnica Split županija