StoryEditorOCM
Dalmacijaprvi predznak

Nova tri slučaja ospica na splitskom području?! Članovi obitelji zaraženog Solinjanina imaju povišenu temperaturu i nalaze se u kućnoj izolaciji

30. svibnja 2019. - 12:35

Tri osobe koje su bile u kontaktu sa 39-godišnjakom iz Solina koji se zarazio ospicama imaju povišenu tjelesnu temperaturu, koja je prvi predznak obolijevanja od ospica.

Radi se o članovima obitelji 39-godišnjaka koji su bili u stalnom kontaktu s njim, a kako doznajemo, radi se o njegovom bratu, bratovom djetetu, te djetetu samog 39-godišnjaka. 

Radi li se zaista o ospicama kod osoba koje su dobile povišenu tjelesnu temperaturu, znat će se kroz nekoliko dana, koliko je potrebno ospicama da "ugledaju svijetlo dana", odnosno izbiju po koži.

Dakle, sumnja u širenje ospica postoji, jer kako drugačije objasniti da su tri osobe, koje su bile u kontaktu s 39-godišnjakom u isto vrijeme dobile povišenu tjelesnu temperaturu.

No, pričekajmo nekoliko dana.

Kako neslužbeno doznajemo, nitko od ove tri osobe za sada nije upućen niti primljen na Kliniku za infketologiju KBC-a Split, već se svi nalaze u kućnoj izolaciji.

Pedijatri: Dnevno cijepimo 10-ak mališana, ali neki roditelji to neće ni po cijenu života djece!; Epidemiolozi još traže osobe koje su bile u kontaktu sa zaraženim Solinjaninom, evo koliko su ih dosad pronašli

U Splitu i Solinu dvije osobe zaražene ospicama! Slučaj oboljelog 39-godišnjaka posebno je opasan jer bio u kontaktu s puno ljudi

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 18:03