StoryEditorOCM
Dalmacijaljudi i beštije

Šokirana čitateljica poslala nam je fotografiju iz centra grada: Gospođa je skinula malog i stavila ga da obavi veliku nuždu na šetnici! Još se izderala na mene...

Piše Ivona Ćirak/Makarska kronika
16. listopada 2018. - 14:04

- Ovo sam večeras slikala ispred fast fooda La Strada. Gospođa je skinula malog, uzela ga u naručje, i stavila ga da obavi veliku nuždu na šetnici. Kad sam je upozorila, rekla mi je neka se sramim jer kamo će ona s djetetom, dobacivši mi da gdje moj pas obavlja nuždu. Rekla sam joj da pas i dijete nisu isto. Na to je povikala na mene da se sramim i neka produžim. I ona i muž i ostatak ekipe koja je sjedila u La Stradi okrenulo mi je leđa s malim. Svi su bili lijepo odjeveni, ali s kulturom očito nisu na "ti" - ispričala nam je jedna Makarka koja sezonski radi u blizini glavne gradske plaže i koja tvrdi kako ovo nažalost nije izoliran slučaj.

- Već sam par puta ovog ljeta svjedočila kako majka skine dijete i stavi ga da obavi malu ili čak veliku nuždu uz šetnicu - dodaje.

Inače, gradska odluka o komunalnom redu propisuje kazne za vršenje nužde na javnoj površini, no ukoliko se radi o djetetu koje nije u mogućnosti odgoditi potrebu, tolerancija ipak postoji, doznajemo od komunalnih redara.

Nisu se baš puno susretali s ovakvim situacijama, osim u slučaju pijanih u srcu sezone, a veći problem im predstavlja nepostojanje kulture kad se radi o kućnim ljubimcima.

Najavljuju tako u narednim danima pojačane akcije vršenja nadzora i kažnjavanja u slučaju da uoče pse puštene da vrše nuždu na javnim površinama, bez da vlasnici počiste izmet.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 04:07