StoryEditorOCM
Dalmacijanepravomoćna presuda

Bivši HDZ-ov gradonačelnik Omiša osuđen zbog zlouporabe položaja i ovlasti, a mora i Gradu platiti štetu!

Piše V. Urukalo
28. rujna 2018. - 15:47

Bivši HDZ-ov gradonačelnik Omiša Ivan Škaričić nepravomoćno je u petak na splitskom Župnijskom sudu proglašen krivim i osuđen na godinu dana zatvora s rokom kušnje od dvije godine i to zbog zlouporabe položaja i ovlasti odnosno naručivanja istraživanja javnog mnijenja koje uopće nije bilo potrebno, a što je plaćeno iz gradskog proračuna. 

Također, mora u roku od 15 dana od pravomoćnosti presude platiti gradu Omišu nešto više od 80 tisuća kuna štete koju je prouzročio.

Sudac Vladimir Živaljić, predsjedavajući tročlanog sudskog vijeća u kojem su još bili i sutkinja Marica Šćepanović i sudac Neven Cambj, izrekao je osuđujuću odluku, iako su Škaričić i njegov odvjetnik Vinko Ljubičić očekivali oslobađajuću.

Škaričić je, dakle, osuđen po optužnici USKOK-a koja ga je teretila da je kao gradonačelnik Grada Omiša u periodu od 10. srpnja 2008. godine do 12. ožujka 2013. godine s tvrtkom "Modus d.o.o." zaključio dva ugovora o istraživanju javnog mnijenja, iako je "bio svjestan da Gradu Omišu takva istraživanja nisu bila potrebna".

Tako je Grad Omiš na osnovu ugovora iz srpnja 2008. godine navedenoj tvrki po dva računa isplatio ukupno nešto manje od 20 tisuća kuna, a po ugovoru iz ožujka 2009. godine ispostavljena su tri računa koje je grad platio. Tako je po računu iz travnja 2009. isplaćeno 19.850 kuna, po računu od 31. siječnja 2013. godine 20.338 kuna i po računu iz ožujka iste godine nešto više od 20 tisuća kuna pa se ukupna šteta popela na više od 80 tisuća kuna.

Škaričićevi suradnici svjedočili o anketama u Omišu

Počelo suđenje bivšem HDZ-ovom gradonačelniku Omiša, cijelo je vrijeme odsutno gledao kroz prozor

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 13:05