StoryEditorOCM
Dalmacijaopćina predstavlja projekt

Prvi otkrivamo detalje velebnog projekta u blizini Splita: evo kako će izgledati hotelska 'tvrđava' s deset vila

14. rujna 2018. - 11:40

Kliški čelnici predstavit će danas u 11 sati u zgradi Općine Klis projekt izgradnje hotela na području njihove općine.

Kako su nam to već najavili u prilogu i prigodnom razgovoru za Dan grada i blagdan svetoga Roka prije mjesec dana, lokacija budućeg hotela je na Grebenu, oko 400 metara od Kliške tvrđave u smjeru juga prema Splitu.

– Prošle godine smo na lokaciji Greben uknjižili 40 tisuća četvornih metara zemljišta kako bismo zainteresiranim mladim obiteljima pomogli da po vrlo povoljnim uvjetima dođu do zemljišta za izgradnju svoje obiteljske kuće. Dio te parcele od 20 tisuća četvornih metara namijenjena je izgradnji hotela – objasnio nam je tom prilikom prvi čovjek kliške općine Jakov Vetma.

Općinsko vijeće, pod predsjedanjem Josipa Didovića, donijelo je jednoglasnu odluku o postupku prodaje ovog zemljišta za izgradnju hotela, kazali su nam iz Općine.

Riječ je o lokaciji s koje se pruža prekrasan pogled na Split. Kompletna infrastruktura nalazi se u blizini lokacije, a na istoj parceli moguće je graditi još deset vila pokraj hotela.

U planu je da hotel ima 93 sobe i šest apartmana. Idejno rješenje hotela, koje su izradili u projektnom studiju "Dvori", zamišljeno je tako da se uklopi u okoliš, a da svojim tlocrtom bude nalik tlocrtu Kliške tvrđave.

Nakon završetka izgradnje, otvorit će se najmanje 60 radnih mjesta. Općina Klis će za mjesec dana objaviti javni natječaj za prodaju nekretnine za izgradnju hotela i vila po točno preciziranim uvjetima gradnje na toj lokaciji.

– Izradom idejnog rješenja i 3D simulacije zadali smo uvjete gradnje, što je Općinsko vijeće jednoglasno prihvatilo na svojoj 13. sjednici Općinskog vijeća. Imali smo nekoliko upita od hrvatskih hotelijera kad će izaći natječaj za prodaju parcele. Jedan od uvjeta natječaja bit će i rok završetka izgradnje hotela – najavljuju nam kliški čelnici, a kako će to sve detaljnije izgledati i koje će još hotel sadržaje imati, zainteresiranima će u petak ujutro na konferenciji za novinare u prostorima vijećnice predstaviti načelnik općine Jakov Vetma i predsjednik Gradskog vijeća Josip Didović.

Hotel je Klisu potreban jer im stiže i sve više turista. Kako doznajemo, ove godine na području Klisa u odnosu na lani zabilježen je porast noćenja od 52 posto, dok je posjećenost Kliške tvrđave i ove godine rekordna, s povećanjem od 60 posto.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 03:27