StoryEditorOCM
Dalmacijaovo se ne pamti

Imotski u ekstazi: s Rebićem na feštu u rodnom kraju neočekivano banuli Perišić, Strinić i Bradarić, pogledajte ludilo koje se ne da opisati riječima!

18. srpnja 2018. - 02:37
rebic_docek28-170718

Ako je u Zagrebu na Trgu bana Jelačića bilo sto tisuća ljudi, a na Splitskoj rivi kako kažu pedeset i kusur, onda je za imotske prilike ta brojka nadmašena. Jer što se večeras događalo na središnjem imotskom trgu na dočeku Ante Rebića i njegovih suigrača Lovre Kalinića, Ivana Perišića, Ivana Strinića i Filipa Bradarića to se ne može opisati.

Znalo se da će doći Rebić, ali je imotski gradonačelnik Ivan Budalić doveo i ostalu četvoricu pa je Imotski bacio u ekstazu.

Nasmijanih i veselih lica ljudi iz cijele Imotske krajine, iz susjedne Hercegovine, Mostara, Širokog Brijega, Posušja, Gruda, Makarske, Vrgorca, Splita čak.

Zagrijao jer mnoštvo Miroslav Škoro, a onda su tek iza 22 sata došli naši srebrni momci. Vulkan u Imotskom, baklje, bengalke, tisuće upaljenih mobitela, skandiranje.
 



Gradonačelnik je darovao Imotskom tortom Strinića za njegov rođendan, Ante Rebić pjevao kao da je na Splitskom festivalu, Filip Bradarić kao i Ivan Perišić ostao bez glasa...

Imoćani, posebno mladi, na tisuće njih, razdragani, raspjevani u predivnoj i nezaboravnoj ljetnoj noći. Slike za pamćenje, to Imoćani nikada zaboraviti neće.

- Ovako vam je u mom Imotskom - dobacio im je Rebić, koji nije skidao osmjeh s lica.

Vidjelo se da mu je upravo doček u njegovom rodnom gradu poseban. A tek transparent “Sveti Ante iz Vinjana Gornjih, čuvaj našeg Antu iz Vinjana Donjih“ totalno ga je razgalio.

- Ovo triba dici ući u udžbenike, da uče kako je u praksi jedinstvo Hrvata. Ovi momci neka budu primjer političarima - vikao je jedan postariji Imoćanin.

Cijeli program izvrsno je organizirao grad Imotski, a sve službe od policije, vatrogasaca i Hitne pomoći nisu imale puno posla.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 11:36