StoryEditorOCM
Dalmacijastigla povišica!

Splićanin nije bio zadovoljan plaćom pa je računalnom prijevarom sam sebi povećao koeficijent

Piše V.U., T.M.
19. listopada 2016. - 10:38
kompjuter.JPG

Stručni suradnik za javnu nabavu, zaposlen u "Ljekarni Splitsko-dalmatinske županije", našao se u optužnici Općinskog državnog odvjetništva zbog računalnog krivotvorenja i računalne prijevare, odnosno, jednostavnije rečeno, zato jer je sam sebi neovlašteno podizao koeficijent za plaću.

Dakle, Splićanin (33) je u razdoblju od 31. ožujka 2015. godine do 2. listopada iste godine na svom radnom mjestu sa svog i kolegičinog računala, koristeći njezinu lozinku i korisničko ime, ulazio u program za obradu plaća te je mijenjao postojeći dodatak na plaću prema važećem pravilniku tvrtke.

Mijenjao je rubriku "dodatak za uvjete rada" za radno mjesto stručnog suradnika za poslove javne nabave tako što je povećavao postojeći dodatak za desetak posto, što je rezultiralo pogrešnim obračunom plaće na temelju kojeg mu je tvrtka neosnovano isplaćivala za 700 do tisuću kuna veći bruto iznos plaće. Na taj je način oštetio tvrtku za više od 7800 kuna.

- Novac je vraćen, tako da štete za Županijske ljekarne nema. S odjela sam dobio pismenu prijavu, te sam postupio po zakonu i obavijestio nadležne službe. Institucije će napraviti svoj posao, smatram da nema potrebe za prejudiciranjem, jer još uvijek nema presude. Stoga, naravno da je kolega još uvijek zaposlen, a Odvjetništvo će pokazati tko je u pravu, je li riječ o pogrešci ili prijevari - kazao je Ante Mihanović, ravnatelj Županijskih ljekarni.


 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 07:02