StoryEditorOCM
Dalmacija13. izdanje

Šoltanska regata odgođena za nedjelju

5. listopada 2018. - 14:23

Ovog vikenda "Šoltanska regata krstaša" jedri se po 13. put, na standardnoj ruti od Splita do Stomorske i natrag.
Regata je po planu trebala startati u subotu točno u 11 sati, ali će flota od 55 jedrilica s 250 članova posade zajedriti od splitske Zente prema devet milja udaljenoj Šolti, preciznije Stomorskoj tek u nedjelju zbog najavljene jake kiše.

– Iako je interes za regatu puno veći, nažalost, moramo ograničiti broj plovila zbog smještaja u našoj luci. No, zato ćemo se, kao i uvijek, pobrinuti za toplu dobrodošlicu, budući da naše Rusmarinke pripremaju za sve jedriličare doček uz kolače i domaće aperitive – najavljuje nam događanje u nedjelju tijekom popodneva na rivi u Stomorskoj Drago Koludrović, predsjednik PŠRD-a "Pelegrin", organizatora regate uz splitski klub JK "Zenta", a sve pod pokroviteljstvom Općine Šolta.

Slijedi večera za sve sudionike ove "fešte podno idara" u obnovljenoj zgradi stare škole, gdje će se svi zajedno, i jedriličari i mještani, pjesmom i dobrim druženjem oprostiti od uspješne ljetne sezone. Povratak u Split bit će u ponedjeljak sa startom u 10.30, a nakon navigacije do splitske Zente, u 19 sati je i svečana dodjela nagrada najbržim posadama u prostoru škole jedrenja JK "Zenta".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 12:41