StoryEditorOCM
Dalmacijabrza akcija

Snimka iz kanadera: pogledajte kako izgleda gašenje požara kroz oči pilota

18. srpnja 2017. - 15:09
kan00

Tri kanadera u utorak ujutro su u vrlo kratkom vremenu ugasili najnoviji požar koji je izbio na Braču, a nakon ove akcije četiri kanadera i dva airtractora nastavljaju gasiti požare kod Splita, izvijestilo je Ministarstvo obrane.

U MORH-u kažu kako su požar na Braču brzom reakcijom ugasila tri kanadera Oružanih snaga RH, koji su bili angažirani na požarištu Dugave-Srinjine-Žrnovnica-Perun kod Splita.

Objavljena je i snimka iz pilotske kabine kanadera koja zorno prikazuje kako izgleda gašenje požara iz perspektive pilota.


Navode i kako je još uvijek aktivan požar u Ceranjima kod Benkovca, gdje djeluju dva airtractora, dok je na novo požarište Dugobabe kod Splita upućen vojni helikopter, koji će s vjedrom gasiti ovo požarište.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone zračne snage HRZ i PZO-a sudjelovale su u gašenju 99 požara (37 u Šibensko-kninskoj, 30 u Splitsko-dalmatinskoj, 25 u Zadarskoj, pet u Dubrovačko-neretvanskoj te po jedan u Ličko-senjskoj županiji i Istarskoj županiji).

U dosadašnjem dijelu protupožarne sezone ostvarile su oko 750 sati naleta, pri čemu je izbačeno oko 26.000 tona vode te prevezena 193  vatrogasca i vojnika te 12 tone vatrogasne opreme i vode do požarišta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 04:15