StoryEditorOCM

Slučaj Dalmatinka: 111 zaposlenih tehnološki višak

Piše PSD.
7. listopada 2008. - 17:55
U Dalmatinci novoj po tvrdnji predstavnika uprave Frane Poljaka od 320 zaposlenih 111 je tehnološki višak. Taj podatak Poljak je u utorak iznio na sastanku s predstavnicima Zavoda za zapošljavanje, sindikata i njihovih pravnih savjetnika.

- Nakon poziva na sastanak očekivali smo da će nam predstavnici uprave uručiti konačni program zbrinjavanja viška zaposlenih. Umjesto toga skup u utorak pretvorio se u zaključno savjetovanje oko toga programa. Naši sindikati i dalje smatraju da viška nema, naročito ne među proizvodnim radnicima. Uprava ističe da su oni utvrdili realni višak, ali to nisu potkrijepili ni jednim valjanim argumentom – kaže Iva Radonja, predsjednica Nezavisnog sindikata Dalmatinke nove.

Uprava je u utorak najavila da će sindikatima i svima kojima je to po zakonu dužna program zbrinjavanja viška zaposlenih s popisom prekobrojnih radnika i svim ostalim elementima dostaviti u četvrtak.

- Ako taj program pokaže da stvarno postoji tehnološki višak očekujemo da će uprava uvažiti naš zahtjev za otpremninom od 3.000 kuna po godini staža ili 18.000 kuna po radniku. U protivnom, ako ustraju na minimalnoj otpremnini od kojih 5.000 kuna po zaposlenom upotrijebit ćemo sva zakonska sredstva radi zaštite prava radnika – kaže Radonja.

TONI PAŠTAR / EPEHA
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. srpanj 2024 01:07