StoryEditorOCM
Dalmacijačisti promašaj

SKADAR NA SOKOLANI Sportskoj dvorani fale milijuni

Piše PSD.
21. listopada 2011. - 23:49
Nema otvorenja nove sportske dvorane na sućuračkoj Sokolani dok se ne osiguraju tri milijuna kuna, koliko je potrebno za završetak preostalih radova.

Financije su od samog početka izgradnje dvorane glavni razlog kašnjenja njezina dovršetka, jer je sama izgradnja počela na temelju planiranih, ali ne i osiguranih sredstava.

Potvrđeno nam je to iz Gradske uprave, kao i činjenica da Grad intenzivno pregovara s izvođačima o nastavku radova.

Dvorana u Kaštel Sućurcu često je spominjana među kaštelanskim sportskim djelatnicima i sportašima, koji njezin završetak očekuju s nestrpljenjem, često je bila predmetom i političkih prepucavanja, kao i sve ono što se događalo oko tijeka same izgradnje.

Izgradnja sportske dvorane na Sokolani ušla je u završnu fazu, napravljeno je 85 posto ugovorenih radova. Na čekanju su ovoga trenutka radovi na uređenju okoliša dvorane, završen je samo tampon za parking.

Bolje financijske dane čeka i postavljanje parketa od javora, čija je cijena 670.000 kuna, te opremanje dvorane, poput koševa i sjedalica na tribinama, što će koštati još 870.000 kuna.

Radovi na izgradnji ovog objekta počeli su još 2008. godine, a rok završetka tada je bio sredina 2009. godine.

Često se u javnosti spominje kako je lokacija na kojoj se dvorana gradi čisti promašaj. Nije se, naime, vodilo računa o pristupnim prometnicama, na čije je rješavanje imovinsko-pravnih odnosa prošlo gotovo pola godine, dok se isto tako, duž zemljišta na kojemu je dvorana izgrađena, nalazila bujica koju je trebalo izmjestiti.

Berket: Činimo napore

- Uz to, ali i početak radova bez osiguranog novca, danas imamo ovakvo stanje. Zbog neosiguranog novca dolazilo je do nepravodobnog plaćanja izvođača radova - kaže gradonačelnik Joško Berket.

Na upit kada će dvorana konačno biti otvorena, gradonačelnik nam nije mogao odgovoriti, tek je dodao kako se “ulažu maksimalni napori da se sve to privede kraju”. Inače, sportsku dvoranu, čija je izgradnja krenula početkom 2008. godine, projektirao je splitski arhitekt Vjekoslav Ivanišević, a radove izvodi tvrtka “MP Beton”.

Kapacitet joj je 1500 mjesta, a imat će 50 mjesta za parkiranje sa sjeverne strane dvorane te dodatnih 40 mjesta uz glavnu prometnicu.

Cijeli projekt dvorane ‘težak’ je oko 20 milijuna kuna, a većinu sredstava treba osigurati Grad, dok je tvrtka “Cemex” za ovaj projekt donirala sedam milijuna kuna.

jakov žarko

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 15:34