StoryEditorOCM
Dalmacijaiva radonja, predsjednica nezavisnog sindikata posrnule tvrtke, najavila nove prosvjede

Sinjska trakavica: radnici Dalmatinke pišu Bancu

Piše PSD.
22. lipnja 2009. - 13:42

Naše predstavnike primio je gradonačelnik Ivica Glavan i obećao da braći Ladini Grad neće raditi nikakve ustupke, poput deblokade računa zbog neplaćene komunalne naknade, sve dok se radnicima ne isplati devet dospjelih plaća.

Na sastanak s gradonačelnikom čekalo je i pet radnika lojalnih Ladinijima. Glavan ih je pozvao na zajednički sastanak jer on, rekao im je, ne dijeli radnike, ali oni su odbili.

Ovo je skupini okupljenih radnica ispred tvornice kazala Iva Radonja, predsjednica Nezavisnog sindikata Dalmatinke nove, najavljujući za utorak 23. lipnja odlazak u Zagreb radi prosvjeda pred Visokim trgovačkim sudom.

− Nevjerojatno je da Visokom trgovačkom sudu treba gotovo puna tri mjeseca da odluči o zahtjevu braće Ladini za izuzeće predsjednika i svih sudaca Trgovačkog suda u Splitu. Vjerujući da to unatoč poslovičnoj sporosti hrvatskog pravosuđa nije slučajno, prosvjedom ispred sudske zgrade u Zagrebu prisiljeni smo podsjetiti sud na njegov posao. Ako ne bude išlo ni na taj način, spremni smo pred Visokim trgovačkim sudom i na štrajk glađu, što nam neće teško pasti jer je većina nas ionako gladna – kaže Radonja.

Okupljeni radnici upoznati su s pismom upućenom HHO-u. Tražeći pomoć radi minimuma zaštite ljudskih prava, radnici su Ivi Bancu napisali da ih talijanski poslodavci gaze na sve moguće načine i ako ih oni ne poraze, boje se poraza hrvatske pravne države.

T. Paštar / EPEHA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. srpanj 2024 01:50