StoryEditorOCM
DalmacijaSEGETSKI OBRAČUNI

SDP-ov vijećnik došao po materijale za sjednicu i 'poljubio vrata': Načelnik Zulim me izbacio iz Općine

Piše Gordana DRAGAN
15. prosinca 2016. - 00:36
sevo.JPG

Skoro deset godina sam načelniku Općine Seget Vinku Zulimu (HDZ) rak-rana. Otkako sam član SDP-a, u meni vidi svoga političkog protivnika na totalno nezdrav način u tolikoj mjeri da se ne može kontrolirati, pa se već tri puta iskaljuje verbalnim, čak i fizičkim napadima. Prvi put to se dogodilo prije četiri godine, zatim prije dvije te prošloga tjedna - kazuje nam Hrvoje Ševo, tajnik segetskog SDP-a i općinski vijećnik.

Vidno uzrujan prepričao nam je posljednji incident, računajući da će to biti javna poruka načelniku da ga "konačno ostavi na miru i radi svoj posao, a ne da trenira strogoću nad svojim političkim neistomišljenicima".

- Telefonom me nazvala općinska tajnica da su stigli materijali za sjednicu Vijeća te da dođem po njih. Rekao sam da odmah ne mogu i da ću doći sutradan, u srijedu. Tako je i bilo. Oko 14.30 došao sam u općinsku upravu. Pokucao sam na vrata gdje je ured tajnice iz kojega se može ući u načelnikov ured i u onaj gdje su se nalazili materijali. Nikoga nije bilo u prostoriji, a Zulim je čuo da netko kuca na vrata te je izašao iz svog ureda. Kad me je ugledao, razgoračio je oči i urlao: "Izlazi vanka!". Odgovorio sam mu da neću i da sam došao po svoje materijale, a ne kod njega. Nato je on vikao: "Ući ćeš kad ja kažem!" Kada je uvidio da nemam namjeru otići dok ne dobijem materijale, krenuo je prema meni, unio mi se u lice te me je naprasito izbacio vani, zalupivši vratima. Sve vrijeme je vikao - kazuje nam Ševo.

Dodaje kako je otrčao niz stepenice, te da je za njim dotrčala jedna djevojka koja radi u Općini davši mu materijale. Ustvrdio je kako ga je ta djevojka kada je on došao u općinsku upravu vidjela i čula buku.

Nakon izlaska iz zgrade Općine incident je, veli, prijavio policiji koja je ubrzo bila u Općini, a i kod njega kući.

- Ispričao sam im što se zapravo dogodilo i to je ušlo u zapisnik - rekao je Ševo.
Iako je bio uvjeren da će ga Zulim nakon toga incidenta provocirati na sjednici Vijeća krajem prošlog tjedna to se ipak, kaže, nije dogodilo.

- Bio je miran kao bubica. Nije reagirao ni kada je SDP-ov vijećnik Toma Tomaš kazao da ako se takav slučaj ponovi prilikom preuzimanja materijala za sjednice Vijeća, kako će SDP-ovci tražiti da im se oni dostavljaju poštom. Međutim, nakon sjednice općinska pravnica Anđelka Sučić stala je u Zulimovu obranu, kritizirajući me kako me nije sram provocirati stariju osobu. Rekla mi je da me mora biti sram što sam sve to prijavio policiji - ogorčeno će tajnik segetskog SDP-a.
Ševo očekuje reakciju policije. Kaže kako je incident prije dvije godine, kada ga je načelnik Zulim da se nije pomaknuo umalo udario autom, a koji je također prijavio policiji za načelnika prošao "lišo". Onaj od prije četiri godine uoči lokalnih izbora on je, veli, "debelo platio".

- Tada su se po mjestu bacali leci u kojima se prozivao Zulim i ljudi oko njega. To je bilo prijavljeno policiji. I, dakako, policijski inspektori su tražili kao glavnog krivca - mene, odvezli me u Split na poligraf te ispitivali skoro tri sata. Živo me zanima kako će sada reagirati policija nakon što je načelnik Zulim mene napao - kazuje Ševo.

- Poručujem načelniku Zulimu da me se kloni. Bilo bi bolje da radi za mjesto, a ne da se ponaša kao šerif i troši općinski novac kako se njemu prohtije. Nedopustivo je da je ove godine sredstva za reprezentaciju s 350 tisuća kuna povećao na 400 tisuća, dok je za strop koji je pao u školi, kada su djeca umalo stradala, izdvojio 150 tisuća kuna, gotovo isto koliko i za putovanja. Ja njemu nisam nikakva prepreka i nema razloga da me se plaši ako ono što radi obavlja po slovu zakona - zaključio je Ševo.

Zulim bez komentare

Za komentar smo nazvali i načelnika Vinka Zulima, koji nije želio iznijeti svoje mišljenje o incidentu o kojemu govori Ševo, već nam je uvredljivim riječima udijelio lekciju o navodno lažnom pisanju te sudskim tužbama...

Policija: Nema prekršaja

Iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske, doznajemo kako su zaprimili dojavu o narušavanju javnog reda i mira u službenim prostorijama na području Općine Seget, na temelju koje su njihovi djelatnici izašli na teren i obavili razgovor s 28-godišnjakom. Kako nam je kazala glasnogovornica Antonela Lolić, u vezi s njegovom prijavom verbalnog napada, provelo se kriminalističko istraživanje. Obavljeni su razgovori i u provedenom kriminalističkom istraživanju te iz svih izvedenih dokaza nije utvrđena sumnja u počinjenje prekršaja, potvrdili su iz policije.  

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 22:48