StoryEditorOCM
DalmacijaVERBALNI, A POTOM I FIZIČKI OBRAČUN BRANITELJSKIH ČELNIKA, SINJSKE HVIDRE I ZADRUGE ‘PATRIOT’

Šakački okršaj branitelja: Pajo i Vegi dohvatili se u sinjskom ‘Pinjuru’

Piše PSD.
31. ožujka 2011. - 20:27

U srijedu oko 10 sati došlo je do fizičkog obračuna između Dražena Pavlovića zvanog Pajo, predsjednika sinjske Hvidre, i Marija Vujevića zvanog Vegi, predsjednika Braniteljske zadruge “Patriot”.

U sinjskom restoranu “Pinjur”, gdje se okuplja sinjska politička elita, sjedili su Mario Vujević i Stipe Efendić iz Braniteljske zadruge “Patriot” u društvu dviju dama. Do njihova stola došao je Dražen Pavlović i pozvao Efendića da na trenutak dođe kod njega. Efendić se odazvao, a kada je došao do Pavlovića, ovaj ga je pljusnuo, bez ijedne izrečene riječi. To se zbilo iza Vujevićevih leđa pa nije mogao vidjeti.

Efendić: Ne znam što mu bi

Kada mu je, međutim, jedna od dama rekla što se dogodilo, Vujević je ustao od stola i stao u Efendićevu obranu. S Pavlovićem se uhvatio u klinč, poslije svađe razmijenjeni su udarci šakama, a onda su se umiješali drugi i razdvojili ih. Pavlović je napustio restoran, a Vujević i Efendić vratili su se za stol u društvo dama. O događaju smo dobili izjave svih triju sudionika.

- Iznenađen sam postupkom Pavlovića, s kojim sam imao dobre odnose. Ne znam što mu je bilo da me je napao. Došao je do našega stola i pozvao me “dođi sekundu”. Ustao sam i došao. Čim sam mu se približio, on je zamahnuo otvorenom šakom prema mom licu, ali sam se, na sreću, uspio izmaknuti. Upitao sam ga što mu je, a tada je došao Mario Vujević - kaže Stipe Efendić.

Vujević: Pavlović je ljutit što sam se učlanio u Hvidru

- Ja vjerujem da je Pavlović ljutit što sam se ja učlanio u Hvidru i što članovi te udruge zahtijevaju da se Pavlovića makne s dužnosti predsjednika. Napao je Efendića jer valjda misli da me on nagovorio. Brojni članovi Hvidre tvrde da se skupština nije održala godinama. Skupina odabranih okupi se jednom godišnje, sasluša što im Pavlović kaže i navale na hranu i piće. Mi želimo da se unutar Hvidre uspostave normalni demokratski odnosi, a ako do toga dođe, Pavlović sigurno neće više biti predsjednik - kaže Vujević.

Dražen Pavlović Pajo /Jakov Prkić /Cropix

Pavlović: Samo sam ispunio jedno staro obećanje

- Ma, što imate pisati? Nije se ništa dogodilo. Ja sam samo ispunio jedno staro obećanje koje sam dao Stipi Efendiću. S Vujevićem nemam ništa i ne znam zašto se umiješao - izjavio nam je Pavlović, a iz njegovih riječi dalo se razaznati da ga je Efendić, navodno, tračao.

Piše TONI PAŠTAR

Pavlović se često nalazio u središtu politike i skandala

Dražen Pavlović zvani Pajo dugogodišnji je predsjednik sinjske Hvidre, gotovo od osnutka te udruge. U toj ulozi imao je velik utjecaj na članove. Njegove stavove uvažavali su u lokalnoj politici i Viteškom alkarskom društvu iz kojega su svake godine za članove Hvidre osiguravali na stotine besplatnih ulaznica za Alku.

Pavlović se posebno eksponirao u vrijeme zatvaranja bivšeg alkarskog vojvode Mirka Norca. Najširoj javnosti postao je poznat kada je, poslije atentata na srbijanskog premijera Đinđića, Stipi Mesiću i Ivici Račanu poželio da s Đinđićem doručkuju. Kasnije je Pavlović tvrdio da je ta njegova izjava izvučena iz konteksta.

Vujević Čikari ‘popravio kravatu’ 1991.

Mario Vujević zvani Vegi umirovljen je kao pripadnik specijalaca HV-a u koje je stupio 1991. godine dragovoljno, kao maloljetnik. Predsjednik je Braniteljske zajednice “Patriot” u kojoj su istoimena braniteljska zadruga te županijske udruge maloljetnih branitelja i branitelja liječenih od PTSP-a.

Kroz BZ “Patriot” na poligonu u Dabru pored obale jezera Peruča često okuplja branitelje iz Cetinske krajine i šire i unutar te populacije vrlo je popularan. Prije dvije godine Vujević je na javnom skupu “popravio kravatu” tadašnjem alkarskom vojvodi Ivanu Čikari optužujući ga da je protiv njega i njegovih udruga u Zagrebu širio neistine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. lipanj 2024 09:18