StoryEditorOCM
S mora i krajaRiskantna vožnja

Zeleni grad odvezao smeće s Kaprija: Bilo je gusto, ali kamioni su ipak uspjeli proći uskim putem

Piše Marko Podrug
3. srpnja 2024. - 21:36

Nakon što je prije desetak dana direktor Zelenog grada, Novica Ljubičić, u zadnji trenutak spriječio već dogovoren odvoz otpada s otoka Kaprija, danas su se dva kamiona ipak iskrcala na otok. Pomak s mrtve točke uslijedio je nakon jučerašnjeg razgovora mještana-prosvjednika sa SDP-ovim saborskim zastupnikom Tončijem Restovićem, koji je jutros isposlovao da Ljubičić kamione pošalje na Kaprije koje se, zbog pat pozicije u vezi s (ne)pristajanjem trajekta na novoizgrađeno pristanište, gušilo u smradu nagomilanog smeća.

Plan je bio da se kamioni Zelenog grada iskrcaju iz trajekta na novu rivu, s tim da nitko nije bio siguran hoće li moći proći uskim putem koji vodi do mjesta. Podsjetimo, Kaprijani ne dozvoljavaju pristanak trajekta na novo pristanište upravo zbog neispunjenja obećanja gradske uprave o gradnji nove pristupne ceste.

Kako saznajemo, župan Mrko Jelić i vodstvo Županijske lučke uprave skloni su pristati na kompromisno rješenje mještana Kaprija da trajekt dva puta tjedno pristaje na staru rivu.

- Ono što ne posebno ljuti – reći će Restović – jest da prema takvom rješenju, a ni prema nijednom drugom, gradonačelnik nije napravio ništa.

Jedan od prosvjednika, Kristijan Perković, kaže da Kaprijani žele da se ova situacija okonča te sve nade polaže u Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture da pristane na predloženi kompromis.

Kako je izgledao riskantan prolaz kamiona, pogledajte u videu...

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. rujan 2024 07:15