StoryEditorOCM
S mora i krajaNAKON KRAĐE PARFEMA

Za razbojništvo na Babin kuku Makedonac priznaje da Dubrovčaninu uzeo 50 eura, no kaže da je imao ozbiljan razlog

Piše Ahmet Kalajdžić
23. kolovoza 2024. - 18:12

Zbog počinjena dva imovinska kaznena djela, dubrovačko Općinsko državno odvjetništvo pokrenulo je pravosudnu istragu protiv državljanina Sjeverne Makedonije (44), inače pomoćnog radnika u jednom dubrovačkom restoranu. Istraga je pokrenuta zbog osnovane sumnje da je počinio krađu u jednoj trgovini kozmetičkih proizvoda, ali i da je počinio razbojništvo, odnosno da je uporabom sile oduzeo tuđu pokretnu stvar kako bi je nezakonito prisvojio.

Prema kaznenoj prijavi koja je protiv njega podnesena, Makedonac se tereti da je 20. srpnja poslijepodne ispred jednog od hotela na Babinom kuku počinio razbojništvo na štetu našeg sugrađanina koji je sam šetao tim dijelom obale. Navodno je, uvjerivši se da je sam, prišao Dubrovčaninu i počeo ga hvatati za džepove, namjeravajući mu izvući takuin iz džepa. Prema prijavi temeljem koje je pokrenuta istraga, u jednom ga je trenutku odgurnuo te je sugrađanin pao na tle, nakon čega mu je Makedonac uzeo novčanik i iz njega izvukao novčanicu od 50 eura i još nešto sitniša. U takuinu su bile bankovna POS-kartica te tzv. potrošačke kartice vjernosti koje je također zadržao, čime je sugrađanina oštetio za ukupno oko 100 eura.

image

Ilustracija

Neja Markicevic/cropix

Makedonac se tereti i da je nekoliko dana nakon toga napada u trgovini kozmetičkim proizvodima na području Lapada, s police uzeo sedam bočica parfema i spremio ih u ruksak kojeg je nosio sobom. Valja reći da su to bili parfemi renomiranih marki Calvin Klein, Dolce & Gabana, Hugo Boss, Versace, Moscino, Versace i Burberry, a ukupna vrijednost im je iznosila 334,90 eura. Makedonac nije znao kako u toj trgovini postoji i sigurnosni sustav koji je aktivirao zvučni alarm kad se pokušao udaljiti iz te trgovine, ali ga djelatnici spomenute trgovine uspjeli zaustaviti i prijavili policiji.

Prije pokretanja istrage, uz tzv. hitne dokazne radnje obavljeno je njegovo prepoznavanje od strane napadnutog i oštećenog sugrađanina na tijelu kojeg je razvidno da je zadobio određene ozljede. Također, pregledana je i snimka nadzorne kamere ali je svakako zanimljivo kako je okrivljenik priznao krađu, ali i porekao razbojništvo, U svojoj je obrani tvrdi kako je oštećenom pružao seksualne usluge uz naknadu oko čije visine je došlo do spora. Nezadovoljan s ponuđenih 10 eura, Dubrovčaninu je uzeo 50 eura,  a policiji je naglasio kako nije bilo nikakvog naguravanja te da nije uzeo cijeli novčanik a da je 50 eura voljan vratiti!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. rujan 2024 19:14