StoryEditorOCM
S mora i krajamali, ali odvažan

Vozače iznenadilo kakvo je vozilo preteklo automobil, je li prvi vozio prebrzo, ili je drugi išao presporo

Piše dalmacija sd
8. srpnja 2023. - 18:59

Svatko tko se prosječno često vozi hrvatskim cestama zna da su pretjecanja redovita, često i nepropisna, a često i rizična.

Pretječe se u zavojima, na punim, pa i dvostrukim prometnim crtama, u gradu i na otvorenoj cesti, neovisno o znakovima. Pretječu skupi automobili, ali i oni stari i jeftini.

Ipak pretjecanje koje je zabilježeno na Facebook stranici "Prometne zgode i nezgode" odskače od puno toga što vidimo na našim cestama. Ovaj put u pretjecanje se upustio vozač romobila koji je kao od šale na cesti pretekao manji automobil, i to rutinski bez uznemiravanja. Sve je snimila kamera iz vozila koje je išlo za njim.

Čini se da je vozač romobila pri tome prekršio više prometnih propisa, od samoga pretjecanja, brzine kojom je vozio i kretanja sredinom prometnoga traka.

Budući da romobili nemaju registarskih pločica, teško da će njegovu vozaču itko moći ući u trag.

Kako je istaknuto u komentarima ispod objave na Facebook stranici - među kojima ima i duhovitih, nbarem u pokušaju - olakotna je okolnost da romobilist ipak nije pretjecao preko pune linije. I da je nosio kacigu.

Vozač romobila je ovaj put prošao "lišo", kako što se tiče prometne kazne, tako i nesretnijeg ishoda pretjecanja sa svojim malim prometalom. Nadamo se da je s ovim zatvorio svoju knjigu prometnih avantura prije nego štro se prometna zgoda ne pretvori u nezgodu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 22:35