StoryEditorOCM
S mora i krajatradicionalni zbor

Veliko okupljanje dalmatinskih planinara na popularnom izletištu nadomak Splita: trodnevni program nudi niz atrakcija

Piše Merien Ilić
30. kolovoza 2023. - 10:57

Hrvatsko planinarsko društvo "Malačka" iz Donjih Kaštela domaćin je tradicionalnih Dana planinara Dalmacije koji će se održati od 1. do 3. rujna na Malačkoj.

I ove godine očekuje se veliki broj zaljubljenika u prirodu i planinarenje za koje domaćini pripremaju brojne atrakcije, planinarske ture, gastronomske delicije, degustaciju autohtonih kaštelanskih vina, glazbeni program i brojna druga iznenađenja koja jamče dobru zabavu.

Među ostalim, za planinare će se organizirati vođene ture: sv. Ivan Biranj – Orlovo gnijezdo, sv. Ivan Biranj – izvor i lokva Birnjača, šetnja planinarskom stazom do Gospe Stomorije i Biblijskog vrta, a Denis Vranješ i Sanja Marinov iz splitskog HPD-a "Mosor" održat će putopisno predavanje o svom putovanju na Pireneje. Za glazbenu zabavu zadužen je bend "Diktatori".

Zapadni dio Kozjaka, bogat je raznim nezahtjevnim i dobro markiranim planinarskim stazama, kao i penjalištem Orljak. Stoga, svi oni koji iz raznih razloga neće sudjelovati u organiziranim turama, slobodni su sami organizirati svoje vrijeme, a organizatori će im rado pružiti sve informacije, ako su im potrebne.

Program možete vidjeti na linku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 00:28