StoryEditorOCM
S mora i krajaTEHNOLOŠKO RJEŠENJE

Velika gradska firma povukla zanimljiv potez: ‘Bez unosa registracije više nije moguće platiti uslugu parkiranja‘

Piše T. V.
3. srpnja 2024. - 14:00
Od sada ćete prilikom plaćanja parkinga na automatima morati i unijeti registraciju vozila za koje se parkiranje plaćaNiksa Stipanicev/Cropix

Gradski parking uveo je novosti po pitanju naplate parkinga. Naime, od sada ćete prilikom plaćanja parkinga na automatima morati i unijeti registraciju vozila za koje se parkiranje plaća. Bez unosa registracije vozila za koje se parkiranje plaća više nije moguće platiti uslugu parkiranja, aparat neće primiti novac ni ponuditi opciju kartičnog plaćanja.

Gradski parking je novi način naplate detaljno objasnio i na svojoj Facebook stranici.

„Prije plaćanja usluge parkiranja na parkirnim automatima potrebno je unijeti registraciju vozila za koje se parkiranje plaća. Svi koji uslugu parkiranja plaćaju na parkirnim automatima primijetili su promjene u načinu plaćanja ove usluge. Bez unosa registracije vozila za koje se parkiranje plaća više nije moguće platiti uslugu parkiranja, aparat neće primiti novac ni ponuditi opciju kartičnog plaćanja.

image
Niksa Stipanicev/Cropix

Unos registracije na parkirnim aparatima donosi malo složeniji način kupnje parkirne karte, a s druge strane, oslobađa korisnika obaveze vraćanja u vozilo i postavljanja karte na kontrolorima vidljivo mjesto. Na taj način korisnik štedi vrijeme te se omogućuje daljnja digitalizacije sustava parkinga i poboljšanje kvalitete usluge.

Svi parkirni automati opremljeni su LCD displayima s tipkovnicama. Korisnik putem tipkovnice unosi registraciju, bez dijakritičkih znakova (kvačica, razmaka i crtice). Jako je važno da korisnik unese točnu registraciju vozila. Ukoliko ne unesete točnu registraciju sustav neće prepoznati da je parkiranje plaćeno te postoji velika mogućnost dodatnih troškova. Točnost unosa može garantirati samo korisnik.

image
Niksa Stipanicev/Cropix

Slijedi odabir karte, satne ili dnevne, kao i načina plaćanja, gotovina ili kartica. Nakon što potvrdite plaćanje, registracija vozila za koje se unose podaci ispisuje se na samoj parkirnoj karti te se prosljeđuje kao digitalna karta u sustav parkiranja. Još jednom provjerite da ste točno unijeli registraciju. Ako ste pogriješili pri unosu registracije, ipak će te se morati vratiti do vozila i parkirnu kartu izložiti na kontroloru vidljivo mjesto kako ne bi došlo do nepotrebnih dodatnih troškova”, napisali su iz Gradskog parkinga.

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. rujan 2024 07:25