StoryEditorOCM
S mora i krajaSoli na rep!

Utovarili na kamion 2,5 tone lubenica za prodaju, noću navratili lopovi: ‘Veliko vam hvala što ste nam priredili!‘

Piše Stanislav Soldo
17. srpnja 2024. - 19:21

Marijan Sršen Štrapo ostao je bez svježe ubranih lubenica koje su mu s plantaže na predjelu Glog kod Opuzena ukrali nepoznati počinitelji. Pretpostavlja se da ih je bilo više jer s obzirom na opseg krađe teško je povjerovati da je jedna osoba mogla pokrasti toliku količinu lubenica.

Sršeni su jučer brali lubenice i htjeli su brati još danas te sve skupa voziti na otkup. Obrane lubenice su ostavili na kamionu u velikim kartonskim boksovima. Međutim, kada je jutros Marijan došao na parcelu ostao je nemalo iznenađen, od dvanaest velikih boksova pet ih je bilo ispražnjeno i proparano dok su lopovi iz ostalih uzimali nasumce.

Procjenjuje se da se radi o količini od oko 2,5 tona lubenica. Dakle nije ukradena jedna ili dvije lubenice kako bi se netko osvježio i zasladio već kako bi ih negdje prodao.

- Ovo je scena koja je jutros dočekala moje roditelje koji već danima beru na ovim nesnosnim vrućinama. Ovako izgleda kada organizirani bandit ili banda upadnu na TVOJE i pokradu TVOJ rad i trud u jednoj noći.

Onaj koji pošteno živi od ovog posla zna da je poljoprivreda veliko odricanje i mukotrpan rad po svakakvim vremenskim uvjetima i da je ovo jedan veliki gubitak. Veliko “HVALA” pojedincu ili pojedincima koji su nam priredili ovakav spektakl za pamćenje, uz ionako lošu cijenu i godinu (a što nam tek dolazi) još se moramo boriti i s lopovima.

Ako je netko primijetio bilo što neobično, čudno, javite nam, mi ovo ne možemo vratiti, ali dobro bi bilo znati tko je učinio ovu štetu da mu se stane u kraj - objavila je Marija Petra Sršen, kćer Marijana Sršena.

image

Ispražnjeni boksovi lubenica na plantaži Glog

Marija Petra Sršen/facebook

Nažalost, ova drska krađa nije jedini slučaj u Neretvo otkako je počela sezona lubenica. Lopovi operiraju po poljoprivrednim površinama jer najlakše je obrati ono što su drugi mukotrpnim radom uzgojili. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. rujan 2024 01:39