StoryEditorOCM
S mora i krajana 1762 metra

Uređuje se hotel kakav Hrvatska još nije imala, na vrhu Biokova niknut će smještaj s luksuznim restoranom!

Piše Gordan Zubčić
2. ožujka 2023. - 07:26

Premda je u sjeni posvemašnje i u javnosti znatno razvikanije apartmanizacije i betonizacije, nimalo kritička izgradnja hotela preplavila je cijelu Lijepu našu.

Predimenzionirani projekti u dotad netaknutim prostorima ili interpolacije u skladnim gradskim kvartovima nisu se pokazali sretnim opcijama u državi koja previše ovisi o turističkim prihodima. Za razliku od spomenutih, u pripremi je projekt koji bi hotelsku sliku mogao promijeniti, a postojeći objekt, nadamo se, primjereno privesti novoj namjeni.

Riječ je, naime, o javnom pozivu tvrtke "OiV Towers", poslovnoj kćeri državne kompanije "Odašiljači i veze" (OiV), koja traži 15-godišnjeg zakupca poslovnog prostora koji se smatra najvišim radnim mjestom u Hrvatskoj. To je dosadašnja "upravna zgrada" radio-televizijskog odašiljača na Svetom Juri, s 1762 metra najvišem vrhu Biokova, koja je od zadnjeg dana kolovoza 2021. godine zbog automatizacije uređaja više nema cjelovitu ljudsku posadu.

image
Ivo Ravlić/Cropix

Zbog toga je zapadno krilo objekta, površine nepunih 188 četvornih metara, ponuđeno potencijalnim zakupcima po početnoj mjesečnoj cijeni od 2243 eura, odnosno gotovo 27 tisuća eura godišnje. Poslovni prostor na "krovu" parka prirode Biokovo može biti hotel, restoran, kafić ili vidikovac do kojeg, podsjetimo, vodi i asfaltirana cesta.

Budući korisnici objekta na Svetom Juri mogu slati svoje ponude na zagrebačku adresu tvrtke "OiV Towers", u čijem će se sjedištu 18. travnja upriličiti i njihovo otvaranje. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li se tko i za koji mjesečni iznos javiti kako bi na vrhu mitske planine, u sjeni 90 metara visokog odašiljača, izgrađenog 1965. godine, uredio hotel ili restoran sa zajamčeno najljepšim pogledom u Hrvatskoj.

image
Ivo Ravlić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. svibanj 2023 17:55