StoryEditorOCM
S mora i krajamjesni izbori

Trijumf HDZ-a u Metkoviću: ‘Grmoji i Petrovu ovo je već sedmi uzastopni poraz u rodnom gradu‘

Piše Stanislav Soldo
29. listopada 2023. - 21:17

U Metkoviću su održani izbori za mjesne odbore na kojima je trijumfirao HDZ dok je Most doživio potpuni debakl. Iako je riječ o iznimno niskoj izlaznosti izborni za mjesne odbore kolokvijalno nazivani i "komunalni izbori" pokazatelj su omjera snaga stranaka na lokalnoj razini.

- Rezultati jasno pokazuju-naši sugrađani cijene kvalitetan rad i zalaganje Hrvatske demokratske zajednice, priopćeno je na facebook stranici HDZ-a grada Metkovića. Naime, naša lista u Mjesnom odboru centar osvojila je 77, 7 posto glasova, u Mjesnom odboru Sveti Nikola 79,7 posto. Od ukupno 25 mandata u mjesnim odborima, Hrvatska demokratska zajednica osvojila je njih 18, grupa birača 5, a MOST tek dva. HDZ je odgovornost za Metković preuzeo 2017. godine, na čelu s gradonačelnikom Daliborom Milanom. Od tada, kontinuirano i odgovorno radimo isključivo za dobrobit naših sugrađana, realiziraju se brojni projekti, potiču investicije i povlače sredstva, kako nacionalna, tako i ona europska. Ova pobjeda bila je očekivana! Pokazali smo kako u kontinuitetu imamo povjerenje naših sugrađana što nam je iznimno važno u predvečerje super izborne 2024. godine!Važna je ovo pobjeda. Svojim radom trudili smo se za prosperitet i napredak našeg Metkovića.

image

Gradonačelnik Metković Dalibor MIlan

HANZA MEDIA

Dragi naši sugrađani, hvala vam na povjerenju. Mi vas nećemo iznevjeriti! Zajedničkim radom nastavljamo graditi uspješan Metković - poručuju iz GO HDZ-a Metkovića.

Rezultatima iz Metkovića se pohvalila i HDZ-ova središnjica. Na svojoj službenoj Facebook stranici su napisali:

- Apsolutni trijumf HDZ-a, apsolutni potop Mosta na mjesnim izborima u Metkoviću! Čestitamo Daliboru Milanu, gradonačelniku Metkovića, našim pobjedničkim kandidatkinjama i kandidatima te svim članicama i članovima naše stranke u Metkoviću! Na izborima za vijeća 2 mjesna odbora u užem gradu, na kojima su se natjecali samo HDZ i Most, postigli smo nikad bolji rezultat, a oni - nikad gori!

Podsjetimo, naša je lista na lokalnim izborima 2021. osvojila 53.14% u koaliciji s HSLS-om i HSU-om. Dalibor Milan, uz potporu tih stranaka, obranio je pak gradonačelničko mjesto sa 62.77% u 1. krugu. A sad smo nastupili - sami! Most je tad imao 30.47% za gradonačelnika, a 30.14% za Gradsko vijeće.

Grmoji i Petrovu ovo je u rodnom gradu, u kojem je i nastao Most, već sedmi uzastopni poraz od HDZ-a! Dodajmo da u Gradu na Neretvi Grbinov SDP i Penavin DP prolaze još teže dane - nisu bili u stanju čak se ni kandidirati na ovim izborima - objavili su HDZ-ovci na društvenoj mreži.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 09:32