StoryEditorOCM
S mora i krajaZASTAVA RAZDORA

Tomićeva kolumna razbjesnila dubrovačkog gradonačelnika: ‘Laži o mojoj obitelji. Djed mi je bio domobran, a otac...‘

Piše Dalmacija SD
3. rujna 2024. - 19:22

"U novoj kolumni Ante Tomić pokušava objasniti hrvatskom puku kako je zapravo ona jugoslavenska zastava na koncertu u Splitu skroz u redu i uvjerava nas kako su zapravo srpske snage skinule crvenu zvijezdu svega par mjeseci nakon što su je odbacili hrvatski policajci", napisao je na svom Facebook profilu dubrovački gradonačelnik Mato Franković.

"Pritom bismo svi mi naravno trebali zaboraviti kako su oni koji su napadali Dubrovnik, Vukovar i brojne hrvatske gradove imali crvenu zvijezdu petokraku na kapi i kako se nama zapravo to pričinjavalo. Jednako kao što nam se pričinilo da je Pavle Strugar prilikom pregovora sa zapovjednikom južnog bojišta Jankom Bobetkom imao crvenu zvijezdu na svojoj kapi u proljeće, 1992. godine.

Ničim izazvan ovaj "vrsni" novinar ima potrebu i mene spomenuti. I to, zamislite, pritom besramno iznosi laži o mojoj obitelji, odnosno jednostavno provjerljivim činjenicama iz kojih je jasno kako je moj djed bio domobran, a otac napustio siguran posao električara u Elektrojuga te se prijavio u rezervni sastav hrvatske policije.

U ovom slučaju onu staru komunističku doktrinu ‘tri put slaži istina ne važi‘ demantira upravo istina. Poštovani gospar Tomić, na putu do istine citirat ću Vam riječi pokojnog blaženog Alojzija Stepinca: "Komunizam je utjelovljena laž. Komunizam se od laži rodio, od laži živi i od laži će umrijeti", piše Franković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 12:52