StoryEditorOCM
S mora i krajaOBILNE OBORINE

Teško stanje u Dalmaciji i Lici: HGSS-ovci imaju puno posla sa spašavanjem poplavljenih, pogledajte dramatične snimke

Piše HGSS
15. svibnja 2023. - 08:10

Na području grada Gračaca od nedjelje vlada velika poplava zbog nadiranja podzemnih voda i prelijevanja rRijeke Otuče i drugih vodotoka uslijed jakih oborina.

Ravnateljstvo civilne zaštite obavijestilo je javnost na svom Twitter profilu da je uslijed velikih kiša na području gradova Gračaca i Obrovca došlo do prelijevanja rijeka Zrmanja i Otuče kao i nadiranja podzemnih voda. 

Ne teren su sinoć upućeni vatrogasci, pripadnici HGSS-a i Državne intervencijske postrojbe Civilne zaštite Split i Rijeka, te Ravnateljstva civilne zaštite s čamcima kako bi započeli evakuaciju osoba čije su kuće najugroženije.

- Za sada je na području Gračaca zbog poplava zaprimljeno petnaestak dojava. Na sve pozive se odgovorilo u najkraćem vremenu.

Dio osoba je evakuiran, dio se sklonio na više katove, a dio je ostao u kućama. Na terenu su timovi sa sedam terenskih vozila i dva čamca. Ekipe HGSS-a pružaju pomoć ugroženom stanovništvu zbog poplave. Na terenu su 22 spašavatelja iz Gospića, Šibenika, Zadra i Splita - pišu iz HGSS-a

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 07:12