StoryEditorOCM
S mora i krajaNA CRNO U MASLINAMA

Šveđanin ilegalno izgradio i iznajmio bungalove usred Dalmacije, s partnerom zgrnuo velike pare, a onda se sve okrenulo

Piše Dalmacija SD
20. studenog 2023. - 09:32

Služba za ugostiteljstvo i pružanje usluga u turizmu koja djeluje u sastavu Područnog ureda Državnog inspektorata u Splitu odlučila je zatvoriti neregistriran ugostiteljski objekt s bungalovima koji se nalazi na brdu usred maslinika i vinograda u Primoštenu.

Njegovi će vlasnici, a riječ je o švedskom državljaninu s primoštenskom adresom Danielu Nilsu Henryju Josefssonu i Ivanu Skorinu, čovjeku primoštenskih korijena s adresom u Velikoj Gorici, morati vratiti novac koji su unazad dvije godine ilegalno zaradili, piše Morski.hr, a prenosi Jutarnji.hr.

- Tijekom listopada obavljena su dva inspekcijska nadzora neregistriranog ugostiteljskog objekta pod nazivom "Azalea Wine and Olive Hill" u Primoštenu (šest mobilnih kuća i jedna fiksna građevina), te je zbog obavljanja neregistrirane djelatnosti pružanja usluga i smještaja od strane tvrtke "Spring harvest" iz Primoštena, predio Halovac bez zakonom propisanih akata za obavljanje registrirane djelatnosti.

Time su počinjena kršenja Zakona o zabrani i sprječavanju obavljanja neregistrirane djelatnosti (zabranjeno usmenim rješenjem u zapisniku), Zakona obavljanja navedene djelatnosti (dostavljen i pisani otpravak rješenja stranci 18. listopada), dok je rješenje dostavljeno i nadležnoj Poreznoj upravi, Hrvatskom zavodu za zapošljavanje te Centru za socijalnu skrb.

Nadalje, 24. listopada podnesen je i optužni prijedlog Općinskom prekršajnom sudu u Šibeniku uz oduzimanje prekršajem stečene imovinske koristi za 2022. i 2023. godinu. Također, sukladno Zakonu, rješenje o zabrani obavljanja navedene djelatnosti upućeno je i nadležnoj Poreznoj upravi, Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, te Centru za socijalnu skrb - navodi se u rješenju Državnog inspektorata.

Načelnik Primoštena Stipe Petrina rekao je Morskom da nije upoznat s najnovijim slučajem:

- Ne znam zašto te kućice ne smiju biti priključene na struju i vodu, ali ako im je Državni inspektorat nešto našao, onda očito ne mogu raditi legalno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 09:25