StoryEditorOCM
S mora i krajanisu jedini

Superjahtaši snimili viralan video u Hrvatskoj i otkrili što su napravili u našem biseru: ‘Trebaju nam strože kazne‘

Piše VIJESTI SD
4. rujna 2024. - 06:59

Vlasnici YouTube kanala Motor Yacht Loon, službenog kanala istoimene luksuzne jahte, 18. kolovoza ove godine objavili su video u kojem se može vidjeti da je posada jahte istu s pomoću lanaca privezala za stijene u Nacionalnom parku Mljet, piše portal Morski.hr,

Morski.hr navodi da Pravilnik o unutarnjem redu u Nacionalnom parku Mljet u članku 63. kaže da se plovila imaju sidriti i privezivati na točno i odgovarajuće označenim mjestima za stalni i privremeni privez. Morski navodi da je vezanje za stijene strogo zabranjeno te da je jahta Motor Yacht Loon upravo to napravila.

- Oni mogu biti za sidru, ali na kopnu se ne smiju nigdje vezati. Mi njih redovito upozoravamo, jer u ovakvim situacijama se radi i o oštećivanju staništa, ali i ugrožavanju sigurnosti plovidbe što je također veliki problem. Tome bi se najbolje doskočilo strožim kaznama za one koji sve ovo ignoriraju - rekao je u utorak za Morski.hr ravnatelj Nacionalnog parka Mljet Ivan Sršen.

Morski.hr ističe da se u videu koji je objavljen na kanalu Motor Yacht Loon može vidjeti da istoimena jahta nije jedina koja koristi stijene kako bi se privezala.

U videu u nastavku teksta možete vidjeti sporno privezivanje za stijene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 12:52