StoryEditorOCM
S mora i krajaGASITELJI U AKCIJI

Srednja Dalmacija ponovno u plamenu, do kada će ‘veliki građani‘ bacait smeće u prirodu i vatrom ga se rješavati?!

Piše Dalmacija SD
1. veljače 2023. - 08:13

Sada već dugotrajno razdoblje hladnijeg, ali povoljnog vremena za pripremne radove na poljoprivrednim površinama, praćeno vjetrom sjevernih smjerova, u kombinaciji s poslovičnom nesavjesnošću i neopreznošću naših građana izaziva sve više problema vatrogascima s područja srednje Dalmacije.

Gori na sve strane, reklo bi se, pa su pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva "Kaštela" iz Starog morali intervenirati na lokaciji poznatoj po velikim požarima, ali ljetnim. Riječ je o Labinskim dragama, području između Planog i Labina, gdje je vatra zahvatila 50 četvornih metara smeća i trave.

Kod zaselka Radnići u Sitnom, mjestu na samom zapadnom rubu Splitsko-dalmatinske županije, izgorjela je stotinu puta veća površina, odnosno 5000 kvadrata trave i niskog raslinja. I na toj lokaciji u akciji su bili članovi DVD-a "Kaštela".

Na još jednom mjestu gorjelo je - smeće. Riječ je bilo o Segetu Vranjici, a intervenirali su pripadnici mjesnog DVD-a.

U Donjem Biteliću plamen je zahvatio oko 400 četvornih metara trave i niskog raslinja, a nakon četrdesetak minuta borbe s vatrom, sve su pod kontrolu stavila i ugasila trojica pripadnika Javne vatrogasne postrojbe Sinj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. lipanj 2023 01:16