StoryEditorOCM
S mora i krajaNEUGODNI PRIZORI

Sramotne slike ispred Studenca u Župi: Gajbe pune trulog voća i povrća, evo što kažu iz ovog trgovačkog lanca

Piše Anđelka Kelava
27. kolovoza 2024. - 19:45

Nakon gomile kartonske ambalaže koju su ostavljali ispred svojih trgovina na javnim površinama, trgovački lanac Studenac ima čini se novu praksu. Već nekoliko dana ispred butige u Župi dubrovačkoj, na Mljekari, sramotna slika – gajbe pune trulih marelica, mrkvi, banana... ostavljene pored trgovine. Osim što kupci ostaju zgroženi viđenim, ne treba ni spominjati kako je to, pogotovo na temperaturi iznad trideset stupnjeva, svojevrsna ugroza za zdravlje. Postoji način za zbrinjavanje otpada, pa bi u ovom slučaju inspekcijske službe imale pune ruke posla. Slika iz Župe dubrovačke, koja je ovih dana puna turista, a dobar dio njih svrati i u Studenca, nimalo nije reprezentativna. 

Da s odvozom kartona i smeća u trgovinama Studenac nešto ozbiljno ne štima, jasno je već neko vrijeme, jer ogromne količine kartona i gajbi ispred njihovih butiga nisu od jučer. Tako smo tijekom nedavne posjete Mljetu snimili butigu u Sobri, čiji je ulaz bio doslovno zatrpan, pa su se kupci između kartona i gajbi jedva probijali do ulaza.

image

Ovako izgleda ulaz u butigu Studenac u Sobri

Čitatelj

Kako smo nedavno pisali, problem je nastao u poslovnoj suradnji između Čistoće i Studenca. Naime, prije je Čistoća odvozila otpad i do dva puta dnevno, ali sada to radi Studenac a Čistoća otpad preuzima u njihovom skladištu u Knežici. 

Iz dubrovačke Čistoće su nam tada pojasnili kako još uvijek nisu raskinuli ugovor o prikupljanju kartonske ambalaže sa spomenutim trgovačkim lancem.

"Prije smo išli u svaku njihovu maloprodajnu butigu i uzimali karton. Međutim, kako oni toga kartona imaju jako puno, dogovoreno je da će oni iz maloprodaja sa svojim kamionima skupljati karton i nositi ga u njihovo skladište u Knežici, u Komolac, odakle ga onda mi kupimo. Predložili smo im dostavu adekvatnog kontejnera, no nisu to prihvatili, nego su odlučili da će u skladištu postaviti balirku za papir, te da mi više s time nećemo imati ništa. Međutim, iz skladišta su javili da nisu zadovoljni radom balirke pa planiraju postaviti press spremnik za prešanje kartona i papira. Kad se napuni, mi bismo preuzimali prešani karton i nosili ga u naš centar u Župu te dalje predali oporabiteljima. Međutim, dok ga ne postave, još uvijek mi kupimo karton, ali samo s jednog mjesta, njihovog skladišta u Knežici," pojasnila nam je direktorica dubrovačke Čistoće Mihaela Mikulandra.

"Pratimo situaciju oko toga jer i nama je to problem. Pritisli smo ih da to moraju riješiti," dodala je direktorica Čistoće.

Iz poznatog trgovačkog lanca tada su se ispričali sugrađanima zbog nemilih scena ispred svojih trgovina, odnosno zbog kartonske ambalaže koja je zatrpavala javne površine.

 

Ovo nije jedina isprika iz Studenca. Nakon što su  nedavno kupci slali račune na kojima je  istaknuta kriva cijena ispod proizvoda u  odnosu na onu koje su im obračunali na blagajnama, iz Studenca su tada poručili kako će svima koji su imali negativno iskustvo s cijenama u njihovim trgovinama u Splitsko-dalmatinskoj i Dubrovačko-neretvanskoj županiji pokloniti vaučer od 10 eura.

Poslali smo upit Studencu vezano za odlaganje otpada ispred njihove butige u Župi dubrovačkoj, evo njihovog odgovora:

"Zahvaljujemo što ste nam ukazali na neuredno stanje ispred naše trgovine u Župi dubrovačkoj. U Studencu imamo propisane procedure o načinima odlaganja otpada i pazimo da se one provode.

Upozorili  smo kolege u konkretnoj trgovini na propust te su žurno reagirali te uklonili i odložili otpad na predviđena mjesta. 

Prilažemo fotografije trgovine.

Iznimno nam je stalo da se naši kupci osjećaju ugodno prilikom kupnje u našim trgovinama jer su nam oni na prvom mjestu", izjavili su u Studencu.

 

 

 

 

 

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. rujan 2024 21:44