StoryEditorOCM
S mora i krajaVELJAČA PREVRTAČA

Snijeg će padati u Splitu, Zadru, Šibeniku, Zagori i na otocima? Stižu nove prognostičke karte, prava zima se vraća!

Piše DALMACIJA SD
22. veljače 2023. - 19:53

U nedjelju iza ručka stiže desert... Kiša bi u drugom dijelu dana prvo trebala u snijeg prijeći u višim predjelima, a do kraja dana bi snijega trebalo biti i u nižim predjelima, navodi Ivan Šolić, poznatiji kao Mali Vakula.

 

Da će biti snijega u novoj objavi navodi i Crometeo: 

- Oho, ovaj vikend će snijega biti i na našoj obali i nekim otocima. 

Kako smo već objavili, očekuje se drastični pad temperature. Očekivani nagli prodor hladnog zraka bit će vrlo snažan, temperatura će pasti za 12 stupnjeva, negdje i više. Temperature u Zagori će biti oko nule, ideano za bijeli pokrivač. 

image
Vojko Basic/Cropix

Najviše oborine predviđa se od subote do ponedjeljka. Uz jako zahladnjenje u unutrašnjosti će značajni dio te oborine biti u obliku snijega, a u gorju se upozorava na obilniji snijeg, osobito u nedjelju kad može pasti i više od 30 cm. Pahulje bi se, pokazuju nove prognostičke karte i predviđanja pojedinih stranica, mogle pojaviti i na otocima. No, snijeg ne bi trebao biti previše obilan, osim u povišenim predjelima Zagore. 

image 

Nikola Vilic/Cropix

Susnježica i snijeg mogući su i na obali, ponajprije sjevernog Jadrana i sjevernog dijela srednjeg Jadrana gdje će sa subote na nedjelju zapuhati jaka i olujna bura, podno Velebita s orkanskim udarima, moguće i preko 150 km/h. Na južnom Jadranu će u nedjelju vjerojatno biti olujnog juga, navodi DHMZ. 

U nastavku pogledajte detaljnju prognozu za Split, Sinj, Makarsku, Zadar, Šibenik, Dubrovnik, Hvar, Imotski i Makarsku: 

image

D H M Z

image

D H M Z

image

D H M Z

image

D H M Z

image

D H M Z

image

D H M Z

image

D H M Z

image

D H M Z

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. listopad 2023 17:50