StoryEditorOCM
S mora i krajaŽIVOT JE NA SELU

Sin Hajdukove legende u velikom građevinskom projektu s pogledom na Split, u susjedstvu su mu Mijo Caktaš, Vlašići...

Piše Gordan Zubčić
7. listopada 2023. - 08:32
Atraktivna zona iznad stare Kliške ceste sve više se pretvara u gradilište niza privatnih projekataNikola Vilić/Cropix

Da dio (bivših) sportaša, a napose nogometaša zarađeni novac pokušava oploditi ulaganje u različite poduzetničke pothvate, posebice u nekretnine, pisali smo u nekoliko navrata.

U posljednje vrijeme najaktivniji u tom biznisu čine se bivši kapetan Vatrenih Darijo Srna, nekadašnji nogometni reprezentativci i izbornici Slaven Bilić i Igor Štimac, zatim Milan Badelj i Senijad Ibričić, reprezentativac BiH sa zapaženim stažem u splitskom "Hajduku", ali na slične investicije odlučila se i rukometna legenda Mirza Džomba.

Najnoviji na tom popisu mogao bi biti Pjero Andrijašević, 35-godišnji solinski (malo)nogometaš, sin legende "bilih" Stjepana Stipe Andrijaševića i stariji brat Franka, nekadašnjeg nogometaša "Hajduka", ali i "Dinama", "Lokomotive" i "Rijeke" koji zadnjih ljeta kruh zarađuje na kineskim travnjacima.

Pjero Andrijašević je, naime, ju svojstvu investitora zatražio dozvolu za izgradnju stambene zgrade s pomoćnim objektima na području solinskog predjela Rupotina. Riječ je o parceli površine gotovo 1350 četvornih metara koja je smještena ispod Puta Blaca i uz samu granicu s područjem Općine Klis.

image

Pjero Andrijašević nosio je dresove niza (malo)nogometnih klubova sa šireg splitskog područja, a na počecima i sućuračkog ‘Jadrana‘

Jakov Prkić/Cropix

S obzirom na namjenu dobrog dijela objekata u širem okruženju, ne bismo isključili mogućnost da je riječ o izgradnji objekta za turističko iznajmljivanje, jer lokacija ima vrhunski i visinski pogled na Solin, Split i Brački kanal. Aktualno stanje na terenu govori da će buduća Andrijaševićeva kuća barem još neko vrijeme biti na osami, a time imati i pristojnu intimnost, toliko poželjnu u suvremenom okruženju prenapučene splitsko-solinske aglomeracije. 

Da je riječ o sve atraktivnijem prostoru, dokazuje činjenica iz svojevrsnog susjedstva, jer nešto jugoistočnije, na kliškom predjelu Greben, svoje projekte već realiziraju također bivši hajdukovac Mijo Caktaš, Marin Vlašić, brat Blanke i Nikole Vlašića, brojni bankari, poduzetnici i ostali građani koji su tijekom posljednjih nekoliko godina od Općine Klis otkupljivali ponuđena zemljišta nastava parcelacijom velikog javnog terena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 14:04