StoryEditorOCM
S mora i krajaNAKON INCIDENTA

Raspitali smo se što je s Dubrovčaninom koji se u moru zadovoljavao pred djecom, a potom majku udario šakom u glavu

Piše Ahmet Kalajdžić
22. srpnja 2024. - 14:00

Tridesetogodišnji Dubrovčanin koji je napao sugrađanku, koja je prošli tjedan na popularnom gradskom kupalištu Gjivovići uočila njegovo nedolično ponašanje među djecom, još uvijek se nalazi na Odjelu psihijatrije dubrovačke Opće bolnice. Naime, službenici Policijske postaje Dubrovnik su u srijedu 17. srpnja zaprimili dojavu majke (44) kako se u moru nalazi muška osoba koja masturbira te su postupajući po zaprimljenoj dojavi, odmah izišli na mjesto događaja i tom prilikom utvrdili kako se radi o 30-godišnjaku koji je tijekom same policijske intervencije pokazivao ozbiljne zdravstvene poteškoće. Stoga su ga prevezli u dubrovačku bolnicu gdje ga je pregledao liječnik- specijalist te je zadržan na daljem liječenju.

No dubrovačka policija nema podatak o utvrđenoj dijagnozi hospitaliziranog mladića jer hrvatske zdravstvene ustanove, pa tako ni OBD, nemaju obvezu izvijestiti policiju o postavljenoj dijagnozi osoba koje su hospitalizirane, nego se ta obveza odnosi samo na izvješće stupnju njihovih tjelesnih ozljeda. Kako muškarac nije imao te ozljede, OBD nije izvijestio policiju o njegovom zdravstvenom stanju.

-Nadležna Policijska postaja Dubrovnik 30-godišnjaka će prekršajno prijaviti zbog kršenja članka 14. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, odnosno zbog vrijeđanja ili omalovažavanja moralnih osjećaja građana- izjavila je glasnogovornica PU Dubrovačko-neretvanske Andrijana Biskup te navela malo poznati podatak: -Zbog spomenutog prekršaja ova Policijska uprava je od početka 2022. godine do danas podnijela 37 prekršajnih prijava, od kojih njih četiri zbog masturbiranja na javnom mjestu, ali u niti jednom slučaju pred maloljetnim osobama.

U Istražnom centru Županijskog suda u Dubrovniku doznali smo mogući daljnji slijed događaja. Prema dobivenim informacijama, onog trenutka kad na Odjelu psihijatrije Opće bolnice Dubrovnik zaključe kako više nema potrebe za zadržavanjem konkretne osobe na liječenju, o tome će obavijestiti policiju koja će, ako zaključi da kod nje ima elemenata kaznenog djela, a temeljem toga i osnove za privođenje, preuzeti tu osobu i dovesti je pred dežurnog suca istrage koji će odlučiti o tome ima li i elemenata za zadržavanje u istražnom zatvoru u razdoblju do 30 dana.

Podsjetimo dok su se djeca kupala, muškarac ih je gledao  i masturbirao u moru, no vidjela ga je jedna majka te počela vikati na njega. Obaviještena je policija, a on se pokušao udaljati pa ga je majka pratila kroz Sveti Jakov. Vidjevši policijski auto, potrčao je prema njoj i udario je šakom u glavu. 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. rujan 2024 15:47