StoryEditorOCM
S mora i krajaVARLJIVO VRIJEME

Pričekajte, zima još nije gotova: idući tjedan bi nas mogli dočekati minusi i hladnoća pred vratima Splita i Šibenika

Piše Šibenski.hr
21. ožujka 2023. - 10:37

U prvim danima proljeća vrijeme će biti promjenjivo, a nakon iznadprosječno visokih temperatura tijekom ovog tjedna i nadolazećeg vikenda, idućeg bi nas tjedna u jutarnjim satima mogli opet dočekati minusi, javlja norveški meteorološki servis Yr.no.

Prema njihovoj vremenskoj prognozi za Zagreb, temperature će do kraja tjedna rasti, pa će tako od današnjih maksimalnih 16 stupnjeva Celzijevih doći do čak 21 u četvrtak. U petak će maksimalna dnevna temperatura biti 20 stupnjeva, dok će najniža temperatura biti 6 stupnjeva.

Za vikend se očekuje kiša i neznatan pad temperature na 17 stupnjeva, no nova promjena slijedi već na početku idućeg tjedna, kada će najniža jutarnja temperatura biti nula, a u utorak i srijedu se vraćaju minusi pa će najniža jutarnja temperatura biti minus jedan.

Temperatura oko ništice predviđa se u jutarnjim satima utorka i srijede u splitskom zaleđu, primjerice u Dugopolju i Sinju, dok će minusi vladati u Kninu, Drnišu i dijelu zadarskog zaleđa. Osjećaj hladnoće pojačavat će umjerena bura i tramontana.

Meteorolozi HRT-a javljaju da je kiša moguća već krajem ovog tjedna na kopnu i na sjevernom Jadranu, dok će u Dalmaciji kiše biti tek u nedjelju.

Prvi proljetni dan će biti prigodan, javlja meteorolog HRT-a Izidor Pelajić. Vrijeme će u središnjoj Hrvatskoj biti mirno, stabilno i sunčano, bez oborina.

Oblačnije jutro bit će u Lici i Gorskom Kotaru, gdje je moguće i malo kiše, no poslijepodne će biti sunčanije i toplije.

U zapadnoj Istri je ujutro moguća kratkotrajna magla. U Dalmaciji će ujutro puhati umjereno jugo, a danju jugozapadnjak, dok će na otocima puhati sjeverozapadnjak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. listopad 2023 01:57