StoryEditorOCM
S mora i kraja‘pod kontrolom‘

Požar se proširio na prostor vojarne u Zemuniku; MORH: Angažirani su protupožarni avioni, osoblje u stanju pripravnost

Piše Hina
30. srpnja 2024. - 18:05

Požar s požarista Zemunik Donji proširio se na prostor vojarne u Zemuniku, no situacija je pod kontrolom, objavilo je u utorak poslijepodne Ministarstvo obrane (MORH).

Odmah se pristupilo gašenju, angažirani su protupožarni avioni, osoblje je u stanju pripravnosti i situacija je pod kontrolom, objavio je MORH na Twitteru. 

Na gašenju požara u prostoru vojarne “Pukovnik Mirko Vukusic” angažirani su jedan Canadair Cl 415 i četiri Air Tractora AT802.

Na požaru kod Smokovića na terenu su 42 vatrogasca sa 19 vozila, 2 Canadaira (u dolasku je i treći) te 4 Air Tractora, objavila je oko 17 sati Hrvatska vatrogasna zajednica. 

Temeljem zapovjedi glavnog vatrogasnog zapovjednika, a zbog situacije na požarištima kod Skradina i Smokovića, u pripravnost su stavljene i vatrogasne snage Ličko-senjske i Karlovačke županije te Grada Zagreba, navodi HZV.

Na požaru kod Skradina situacija je ozbiljna jer je požar došao do objekata, no srećom nitko nije stradao, rekao je u utorak poslijepodne glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

Zračne snage i vatrogasci ulažu velik napor da spriječe njegovo širenje, a snažan vjetar otežava njegovo gašenje", dodao je Tucaković, priopćila je Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ).

Aktiviran je i Stožer civilne zaštite Grada Skradina, te je za sve stanovnike s požarom zahvaćenog područja, koji se osjećaju nesigurno i ugroženo, otvorena Osnovna škola Skradin (Put Križa 1) gdje će biti osigurana hrana, piće i prenoćište, objavilo je Ravnateljstvo civilne zaštite MUP-RH.

Požar na području Skradina, u naselju Ićevo, koji je zahvatio borovu šumu i nisko raslinje, i dalje se aktivno gasi. Na požarištu su angažirani, osim domaćih snaga, i vatrogasci iz Splitsko-dalmatinske i Zadarske županije, ukupno 116 vatrogasaca sa 41 vatrogasnim vozilom.

Nešto iz 14 sati zaprimljena je dojava o požaru u Zadarskoj županiji, na području Smoković kod Zračne luke Zadar-Zemunik. 

"Situacija je na oba požarišta dosta teška. Na području Smoković duga je požarna fronta jer su se dva požara spojila u jedan, rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. rujan 2024 02:19