StoryEditorOCM
S mora i krajaVRUĆE, VRUĆE!

Poduzetni dalmatinski kuhar proizveo rekordnu količinu čilija i izbacio novi ljuti umak kojim planira pokoriti tržište: ‘Divljak za gurmane koji znaju uživati u hrani!‘

Piše Stanislav Soldo
2. prosinca 2022. - 19:30

Poljoprivreda traži stalne inovacije, nova ulaganja i širenje poduzetništva. Inovacije mijenjaju koncept bavljenja poljoprivredom na kakvu smo naviknuli. Napušta se tradicionalna obrada zemlje a nove kulture sve više nalaze svoje mjesto i u dolini Neretve.

Mijo Ćelić iz Metkovića već nekoliko godina bavi se proizvodnjom chili paprika kao i njihovih prerađevina u obliku umaka i začina. Kad je tek počinjao ovu pomalo neobičnu proizvodnju zasadio je "probnih" petnaestak komada chillija, iduće godine ih je bilo 150 da bi ovog ljeta dogurao do 3500 sadnica chilli paprika.

Urod je bio predobar iznad svih očekivanja. Zbog suše nasad je morao navodnjavati. Da je pala koja kiša možda bi urod bio još i veći, ali s tri i pol tone chilli paprika Mijo...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. prosinac 2024 11:00