StoryEditorOCM
S mora i krajaPALE SE BAGERI

Počinju dugoočekivani radovi na proširenju ceste nadomak Splita, čak četiri Prometove linije značajno mijenjaju trasu

Piše Gordan Zubčić
19. siječnja 2023. - 13:18

Zbog početka rekonstrukcije dijela stare Kaštelanske ceste od zapadnog ruba Kaštel Štafilića do zračne luke u Resniku, za sav promet zatvorit će se potez dug gotovo dva kilometra, pa će od ponedjeljka, 23. siječnja, i autobusi splitskog "Prometa" na linijama broj 2, 37, 38 i 91 izmijeniti svoje trase.

Kako doznajemo, vozila javnog prijevoznika na liniji broj 2 iz smjera Splita prema aerodromu više neće skretati s Jadranske magistrale u Štafiliću i Škabrnjskom ulicom se spuštati do Kaštelanske ceste nego će produžavati ravno do Planog, skretati ulijevo prema kružnom toku na Pantanu i prilaziti zračnoj luci iz smjera Trogira. Istom trasom "dvica" će se i vraćati prema Splitu.

Autobusi na liniji broj 37 će na polascima iz Splita prema Kaštelima i Trogiru u Štafiliću skretati ulijevo u Škabrnjsku ulicu i zatim se uključivati na Jadransku magistralu, te će se od Planog spuštati do kružnog toka u Pantanu i skretati prema aerodromu. Na rotoru kod zračne luke će se vozila "zavrtiti" i vratiti do Pantana i nastavljati prema trogirskom kolodvoru.

U "Prometu" ističu da će se istom trasom voziti i miz radovanova grada prema Splitu, što znači da će autobusi s Pantana naprije skretati prema Resniku, "pokupiti" putnike kod zračne luke, vratiti se do Pantana, popeti do Magistrale i u Štafiliću se vratiti na staru Kaštelansku cestu.

I autobusi na liniji broj 38 će u oba smjera voziti do zračne luke istim prometnicama kao i popularna "trideset sedmica", samo što neće nastavljati prema Trogiru.

Kada je riječ o pruzi broj 91 koja povezuje Divojeviće, Bogdanoviće, Sitno, Primorski dolac, Prgomet i Labin s Kaštel Starim, te u suprotnom smjeru, veći dio trase će ostati isti, samo što će autobusi sa stare Kaštelanske ceste u Štafiliću skretati udesno u Škabrnjsku ulicu i uključivati se na Magistralu, te u Planom skretati prema Zagori.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. siječanj 2023 13:20