StoryEditorOCM
S mora i krajazanimljiv projekt

Održana konferencija u sklopu projekta “Tradicijske drvene igračke"

Piše PR
20. prosinca 2023. - 21:00

U sklopu projekta “Tradicijske drvene igračke – oživljavamo i učimo iznimno umijeće starih majstora iz Zelova“ koji se provodi pod vodstvom udruge "Društvo intergrativne geštalt pedagogije" (DIGP) danas je održana konferencija u Obrtno tehničkoj školi u Splitu.

Cilj konferencije je bio predstaviti projekt te prikazati kako će se kroz projekt razviti i provesti učinkovite i održive aktivnosti koje će promicati jednakopravnost, socijalnu uključenost te očuvanje nacionalnog i lokalnog identiteta, pridonijeti razvoju demokratskih načela i aktivnoga građanstva, povećati znanje o ljudskim pravima i aktivnom građanstvu, unaprijediti životne vještine djece i mladih, poticati kreativnost, stvaralaštvo i poduzetničke vještine te zdrave stilove života u djece i mladih, kao i razviti vještine i kompetencije u području tehnike te informacijskih i komunikacijskih tehnologija.

U sklopu konferencije održan je i okrugli stol namijenjen stručnjacima zainteresiranim za ovu inicijativu koja je potekla iz prijašnjih uspješnih i nagrađivanih projekatate te široj javnosti.

Tradicijske drvene igračke su iz obitelji Stanka Delaša iz Zelova koji je bio prisutan na konferenciji i koji je ustupio sva prava izrade igračaka, a svojim iznimnim umijećem tesara i drvorezbara zadnji je iz obitelji koji je izrađivao igračke.

Voditeljica ovoga hvalevrijednog projekta je Predsjednica DIGP Ružica Đonlić, a koordinator je Maja Krišto, prof. savjetnik iz Obrtne tehničke škole iz koje sudjeljuju još 4 nastavnika, Sandra Mrčić, Manuela Brnčić Dadić, Milan Lučin i Damir Polak. U projektu sudjeluje i osnovna škola iz Muća koju predstavlja ravnateljica Nikolina Tičinović.

Vrijednost projekta je 14.633,27 EUR (100% bespovratna sredstva - iz natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava projektima udruga u području izvaninstitucionalnoga odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2023./2024., a čiji je nositelj Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH.

 


 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 06:05