StoryEditorOCM
S mora i krajaKAOS ZBOG RADOVA

Nezapamćene kilometarske kolone kod popularnih dalmatinskih šoping-centara, doznajemo uzrok; pogledajte snimku s terena

Piše Mišel Kalajžić
9. studenog 2023. - 11:15

Kilometarske kolone vozila nastale su jutros na Jadranskoj magistrali nadomak Zadra.

Na frekventnoj dionici prema Murvici koja je tijekom proteklih godina postala i velika trgovačka zona, asfaltira se habajući sloj na kolniku nakon što je stari uklonjen prije nekoliko dana.

Zbog toga se vozi u koloni, a koliko je taj dio Jadranske magistrale opterećen prometom, pokazuju upravo gužve koje su jutros nastale zbog radova.

Načelnik Općine Poličnik Davor Lončar potvrdio nam je da se radovi na asfaltiranju izvode kroz Murvicu, a u izvedbi je došlo do kašnjenja zbog kiše prošlih dana.

- Asfaltiranje površinskog sloja moralo se izvesti zbog brojnih oštećenja koja su nastala uslijed prometnog opterećenja te dionice državne ceste, ali radi se o privremenom rješenju. Naime, još uvijek čekamo studiju koje rade "Hrvatske ceste" o proširenju magistrale od križanja prema Crnom do raskrižja u Murvici.

Tražili smo da se ta cesta zbog ogromnog prometnog pritiska proširi s dvotračne u četverotračnu. Studija bi trebala pokazati hoće li ona biti četverotračna u punom profilu ili će biti drugačijih rješenja.

Uglavnom, s nestrpljenjem očekujemo realizaciju tog projekta jer sadašnje stanje i kapacitet Magistrale je neodrživ - istaknuo je Lončar.

A kako to izgleda kad se na postojećoj prometnici, izgrađenoj prije gotovo 60 godina, dogodi zastoj, kao danas zbog asfaltiranja, pokazuje video snimka koju nam je poslao čitatelj, nezadovoljan zbog postojećeg raskrižja u središtu Murvice, onog koje vodi prema Smokoviću i Zemuniku Donjem na istok, te Briševu i Ninu na zapad Zadarske županije, gdje, kako kaže, svakoga dana nastaju sudari, a nitko ništa ne poduzima.

Postojeće stanje zbilja je neodrživo...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 16:15