StoryEditorOCM
S mora i krajateški primitivizam

Nezabilježen seksistički ispad dalmatinskog političara: ‘Vizualiziram kolegicu na krevetu...‘

Piše Šibenski.hr
21. listopada 2024. - 13:23

Politički sukob predsjednika Zorana Milanovića i premijera Andreja Plenkovića oko statusa Hrvatske vojske prema operaciji NATO-a u Njemačkoj bila je jedna od tema o kojoj su u Studiju 4 HTV-a govorili Dalija Orešković, saborska zastupnica Stranke s imenom i prezimenom i Hrvoje Zekanović, saborski zastupnik HDS-a. Pri kraju razgovora, Zekanović je u gotovo nezabilježenom seksističkom ispadu pred TV kamerama rekao kako vizualizira Orešković na krevetu, piše Telegram.hr

Naime, prvotnu temu su proširili govoreći o ljevici i desnici u Hrvatskoj, a spominjao se i Domovinski rat. Orešković je ustvrdila da se ljevica nije distancirala od Domovinskog rata te da je i ljevica branila svoju domovinu i svoje kuće. Naglasila je da Zekanoviću niti bilo kome iz HDZ-a neće dopustiti da joj oduzmu domoljublje i govorenje o istini u Domovinskom ratu.

Na to joj je Zekanović, u svojem stilu, odgovorio da misli kako će Orešković otići na Thompsonov koncert, ogrnuta hrvatskom zastavom jer će vidjeti da tamo ima puno ljudi i pokušat će od njih dobiti glas.

‘Vizualiziram je u krevetu…’

“Ja sam hrvatskom zastavom bila ogrnuta cijeli svoj život. Na Thompsonove koncerte ne idem jer mi možda ta glazba ne odgovara, a da se Thompson pjevao po svadbama, zato što su tako htjeli mladenci, naravno da – da”, odgovorila mu je Orešković i podsjetila da je proeuropski orijentirana, post diplomac na europskom pravu te da podržava NATO.

Navodi da će u petak glasati za desetak drugih odluka kojima se naši vojnici šalju u NATO misije. “Što se tiče ove odluke kojom Plenković destabilizira i polarizira Hrvatsku ili ima problem s tim što u Ustavu piše da se vanjska politika sukreira između Vlade i predsjednika države, tu ću Plenkoviću dati crveni karton i trebali bi mu dati svi hrvatski zastupnici kojima je stalo do dobrobiti naše države, naših građana i onih vrijednosti koje su u Ustavu od prvog dana zapisane”, dodala je Orešković.

Tada se oglasio Zekanović. “Ja sam sada vizualizirao kolegicu Orešković kako leži u krevetu, pokrivena hrvatskom zastavom s jastukom na kockice. Meni je drago da je kolegica Orešković tako nacionalno osviještena, drago mi je da se ljevica tu malo promijenila, da se počela nabrijavati na nacionalne teme, to je super i imate moj ‘lajk‘ što se toga tiče”, rekao je, iako je ova tema bila završena i novinar je počeo postavljati drugo pitanje. Tada je novinar Zekanoviću rekao da mu nije jasno kako su u razgovoru stigli do kreveta.

Orešković osudila seksizam

Dalija Orešković je nakon završetka emisije Zekanovićev seksistički komentar osudila na društvenoj mreži.

“Iako smatram da Zekanovića načelno treba ignorirati koliko god se to može, njegovu izjavu u ovoj emisiji kako me zamišlja u krevetu, prekrivenu kockicama, treba osuditi kao jedan od primitivnijih seksizama koje smo u eteru čuli”, napisala je Orešković na X-u, prenosi Telegram.hr

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. listopad 2024 13:23